Smoked brisketburger

Smoked brisketburger
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 45m
Koken 30m
24Kitchen - 10 June 2022 Hamburger liefhebbers opgelet! In deze aflevering krijgen jullie maar liefst twee hamburgers voorgeschoteld. Jord maakt een smoked brisket burger met een topping en een romige blauwe kaas saus waar je je vingers bij aflikt. Heb je zin in vis? Dan is de zonnige, Siciliaanse tonijnburger van Jadis echt iets voor jou!
24Kitchen - 10 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Smoked brisket burger
  • 800 g brisket
  • 10 g grof zeezout
  • 50 g grofgemalen (gestampte) zwarte peper
  • 4 brioche burgerbroodjes
  • 6 el BBQ-saus
  • 8 blaadjes little gem
Cabernet onions
  • 200 ml rode wijn (cabernet sauvignon)
  • 3 el suiker
  • 2 rode uien
Diablo topping
  • 1 el rpomboter
  • 2 jalapenopepers
  • 2 sjalotten
  • 100 g roomkaas
  • 125 g blauwe kaas
  • 2 el appelcider azijn
  • gehaktmolen met 6 mm schijf
  • handje geweekte eiken- of hickory rookhoutsnippers
  • kernthermometer
Bereiding van het recept

Smoked brisket burger

Leg de draaiende delen van de gehaktmolen in de vriezer. Snijd de brisket in blokjes van 2 x 2 cm en leg ze circa 20 minuten in de vriezer. Zet de gehaktmolen in elkaar en maal het vlees. Vorm vier gelijke bollen en vorm deze vervolgens met de hand tot mooie burgers. 

Duw met je duim een kuiltje in het midden van iedere burger, dit voorkomt dat ze tijdens het roken bol gaan staan. Meng het grove zeezout met de gestampte peper en kruid hier de burgers royaal mee. Leg de burgers kort in de koelkast om op te stijven. 

Cabernet onions

Snijd de uien in dunne ringen. Meng in een ovenschaal de rode wijn met de suiker. Leg de uien erin en meng goed door. Laat de uien circa 60 minuten marineren. 

Hamburgers grillen

Bereid een barbecue of smoker voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C. Voeg de rookhout snippers toe aan de gloeiende kolen en leg de burgers in de barbecue. Rook ze circa 20 tot 25 minuten tot een kerntemperatuur van 52 °C. Snijd de burger broodjes open en toast ze kort op de warme barbecue. 

Diablo topping

Verwijder de zaadlijsten van de jalapeñopepers en snijd de pepers fijn. Snipper de sjalotten. Verbrokkel de blauwe kaas. Smelt de boter in een pan en bak hierin de jalapeñopepers en de sjalotten circa 2 minuten. Blus af met de azijn. Voeg de roomkaas toe en laat deze al roerend smelten. Voeg ook de blauwe kaas toe, haal de pan van de barbecue en laat de kaas een beetje smelten.

Opbouw

Beleg de broodjes met BBQ-saus en de little gem. Leg hier de hamburger op en schep wat van de diablo topping over de burgers. Maak af met de cabernet onions. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel