Sloppy Joes met sweet potato fries

Sloppy Joes met sweet potato fries
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 20m
Koken 45m
- 05 August 2020 Comfort food! In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord druipende Sloppy Joes met zoete aardappelfriet. En als dessert gesmolten marshmallows met karamelsaus. Doe even normaal joh!
- 05 August 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 6 personen.
  • 8 stuks plakken gerookt ontbijtspek
  • 2 stuks witte uien
  • 1 stuk rode peper
  • 750 gr rundergehakt
  • 1 eetl worcestersaus
  • 1 eetl mosterd
  • 220 ml stout bier
  • 100 ml runderbouillon
  • 100 gr ketchup
  • 50 gr tomatenpuree
  • 250 gr cheddar
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 stuks zoete aardappels
  • 2 takjes takjes tijm
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 12 stuks plakken gerookt ontbijtspek
  • 6 stuks briochebroodjes
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 eetl water
  • 100 ml kookroom
  • 2 eetl boter
  • 2.5 tl gerookt zout
  • 300 gr donkere chocolade
  • 4 eetl bourbon
  • 300 gr marshmallows
  • 4 eetl geroosterde hazelnoten
  • 16 stuks digestive volkoren koekjes
Bereiding van het recept

Sloppy Joes

Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Schik de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen en zet de skillet op het rooster.

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Pel en snipper de uien. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn.
Doe het ontbijtspek, de ui en rode peper in de skillet en bak kort aan. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gehakt gaar is.

Zeef al het vrijgekomen vocht uit de skillet en voeg hieraan de worcestersaus, mosterd, stoutbier en runderbouillon toe. Laat dit mengsel al rokend inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Roer de ketchup en tomatenpuree erdoor en warm goed door. Snijd de cheddar in kleine blokjes. Roer tot slot de cheddar door de Sloppy Joe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

SWEET POTATO FRIES:
Verwarm je frituurpan tot 150 graden. Boen de zoete aardappels goed schoon en snijd met schil en al in dikke frieten. Bak de frieten eerst 4 minuten op 150 graden. Haal je frieten uit de olie en verhit de pan naar 180 graden. Bak de frieten dan tot ze knapperig zijn. Ris en hak ondertussen de tijm. Meng de tijm met de andere kruiden. Bestrooi de gare potato fries met het kruidenmengsel.

Bak de ontbijtspek krokant. Snijd de broodjes doormidden en rooster op de barbecue tot ze een mooie grilstreep hebben.
Beleg elke brioche met een royale serving Sloppy Joe en garneer met twee plakken krokante bacon. Serveer de Sloppy Joe’s met de sweet potato fries.

S’MORES SKILLET MET GEROOKTE ZOUTE KARAMELSAUS:
Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen met een temperatuur van 240 °C.

Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door de suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten. Probeer niet te roeren om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren. Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattend suikersiroop). Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus.

Hak de chocolade en verdeel over de bodem van de gietijzeren skillet. Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows. Plaats de gietijzeren skillet in de hete indirect ingestelde BBQ en bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn. Hak de hazelnoten grof. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volkoren koekjes om te dippen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel