Slavink ‘speciaal’

Slavink ‘speciaal’
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 35m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Slavinken
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 stuk grote rode ui
  • 2 tl knoflookpulp
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 stuk ei
  • 1 el ketjap manis
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 stuks beschuit gemaald naar paneermeel
  • 8 stuks lange plakjes ontbijtspek
Kruidige krieljtes
  • 450 gr krieltjes voorgegaard
  • 1 scheut arachideolie
  • 2 tl 5 spices
Gegrilde Sla
  • Gas BBQ
  • Kernthermometer
  • Skillet
  • Houtsnippers naar smaak
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180 °C. 

Slavinken

Snipper de ui. Meng in een kom de ingrediënten stevig door elkaar. Vorm rolletjes van ongeveer 5-6 cm doorsnede. Wikkel het ontbijtspek om de rolletjes gehakt. Smeer de slavinken in met olijfolie en bak in circa 10 minuten direct rondom aan. Daarna leg je ze indirect naast het vuur en gaar je ze door tot een kern van ongeveer 85 °C graden.

Kruidige krieltjes
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de 5 spices circa 1 minuut. Voeg de krieltjes toe en bak in circa 10 minuten rondom goudbruin en krokant.

Gegrilde sla
Voeg de houtsnippers toe aan de barbecue. Halveer de kropjes little gem. Besprenkel met olie en grill ze om en om tot een mooi grillstreepje ontstaat. Breng op smaak met de rasp en het sap van de citroen en peper en zout. 

Serveer de krieltjes en de gegrilde sla bij de slavinken.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel