Slavink ‘speciaal’


- 500 gr rundergehakt
- 1 stuk grote rode ui
- 2 tl knoflookpulp
- 1 tl sambal oelek
- 1 stuk ei
- 1 el ketjap manis
- 0.5 tl kerriepoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 stuks beschuit gemaald naar paneermeel
- 8 stuks lange plakjes ontbijtspek
- 450 gr krieltjes voorgegaard
- 1 scheut arachideolie
- 2 tl 5 spices
- 4 stuks Privé: Little gem
- 1 scheut arachideolie
- 1 stuks citroen
- Gas BBQ
- Kernthermometer
- Skillet
- Houtsnippers naar smaak
Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180 °C.
Slavinken
Snipper de ui. Meng in een kom de ingrediënten stevig door elkaar. Vorm rolletjes van ongeveer 5-6 cm doorsnede. Wikkel het ontbijtspek om de rolletjes gehakt. Smeer de slavinken in met olijfolie en bak in circa 10 minuten direct rondom aan. Daarna leg je ze indirect naast het vuur en gaar je ze door tot een kern van ongeveer 85 °C graden.
Kruidige krieltjes
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de 5 spices circa 1 minuut. Voeg de krieltjes toe en bak in circa 10 minuten rondom goudbruin en krokant.
Gegrilde sla
Voeg de houtsnippers toe aan de barbecue. Halveer de kropjes little gem. Besprenkel met olie en grill ze om en om tot een mooi grillstreepje ontstaat. Breng op smaak met de rasp en het sap van de citroen en peper en zout.
Serveer de krieltjes en de gegrilde sla bij de slavinken.
