Skirt steak tortilla’s

Skirt steak tortilla’s
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 45m
Koken 30m
24Kitchen - 24 June 2022 Barbecue perfectie, dat is wat Jord op jouw bord wil brengen. Dit keer gaat hij dat doen met de perfect gegrilde kalfs picanha en een fantastische venkelsalade. En Ralph gaat voor snack perfectie. Dus schenk wat lekkers te drinken in en serveer deze skirt steak tortilla’s erbij.
24Kitchen - 24 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Voor de marinade
  • 2 st gedroogde poblonopepers, zaad verwijderd
  • 2 st gedroogde rode chilipepers, zaad verwijderd
  • 2 st gedroogde chipotle-/jalapeno-pepers, zaad verwijderd
  • 0.5 rode paprika
  • 1.5 dl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 versgeperst sap van 2 limoenen
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 1 snufje zout
voor de steaks
  • 2 st skirt steaks (rundvlees van de vang) a 750 g
  • 1 zout
  • 8 st maistortilla's
  • 1 rijpe avocado, in parten
  • 0.5 bosje fijngehakte verse koriander
  • 2 st rode uien, in kleine blokjes
Bereiding van het recept

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en meng ze goed. Giet de marinade in een kom. Bestrooi de steaks aan beide zijden royaal met zout en leg ze 3 uur in de marinade.

Skirt steak tortilla’s

Verwarm de barbecue voor tot 300 °C. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Breng de rest van de marinade in een pannetje aan de kook. Laat hem 3 minuten koken, giet hem in een kom en laat hem afkoelen. Rooster de steaks aan weerszijden 4 minuten. Verwarm de maistortilla’s iets.

Snijd het vlees in dunne plakken en leg deze midden op de maistortilla’s. Leg er een paar avocadoparten en wat koriander en rode ui bij. Besprenkel dit met wat marinade en klap de tortilla’s dicht tot een envelopje of halvemaanvorm. Dien de tortilla’s direct op.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel