Schouder biefstuk van de steengrill


- 2 stuks (250gr) schouderbiefstuk
- 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- 4 takken Privé: Thijm
- 4 takken Privé: Rozemarijn
- 250 ml zonnebloemolie
- 2 stuks Privé: Prei, klasse 1
- 200 gr enoki
- 4 stuks boleten
- 1 klontje Privé: Roomboter rol ongezouten
- 2 takjes Privé: Thijm
- 1 takje Privé: Rozemarijn
- 1 takje citroentijm
- 10 ml wijnazijn
- 1 el Dijon mosterd
- 2 stuks eidooiers
- 300 ml zonnebloemolie
- 1 tl truffelolie
- 2 takjes Privé: Trostomaat cherry
- blender
- houtsnippers
- skillet
- hotstones
- spuitzakje
- kiezelsteentjes
- mos
- rieten stoommand
Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 220-250°C. Leg de hotstones op de barbecue om op te warmen. Deze moeten heel erg heet zijn om op te kunnen grillen.
Geblakerde prei
Snijd de prei in stukken en leg tussen de kolen, net zo lang totdat ze zwart geblakerd zijn. Draai ze af en toe om. Laat iets afkoelen, verwijder de zwarte bladeren en snijd de prei in ringen.
Gerookte paddenstoelen
Gooi een handje houtsnippers op de kolen. Snijd de boleten in plakken, smeer ze in met de kruidenolie en grill om en om. Smelt, als de boleten bijna gegrild zijn, een beetje boter in een skillet en voeg de takjes tijm en rozemarijn en de paddenstoelen toe. Bak kort aan en sluit de deksel van de barbecue en laat de paddenstoelen nog even goed de rook opnemen.
Gepofte tomaten
Leg de takjes trostomaat op de barbecue en grill circa 5 minuten.
Truffelmayonaise
Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Breng de mayonaise op smaak met de truffelolie en eventueel zout en peper. Schep de mayonaise in een spuitzakje.
Schouder biefstuk
Maal het gedroogde eekhoorntjesbrood tot fijne poeder. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de biefstuk in dunne plakken.
Serveren
Bekleed de stoommand met mos. Leg de hete stenen en de kiezelstenen erop. Verdeel de gerookte paddenstoelen, prei en de tomaatjes over de stoommand. Spuit dotjes truffelmayonaise op de kiezelsteentjes. Besprenkel de hot stones eventueel met kruidenolie en strooi het paddenstoelenpoeder erop. Leg de plakjes biefstuk erover grill zo aan tafel.
