Schouder biefstuk van de steengrill

Schouder biefstuk van de steengrill
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 20m
Koken 30m
24Kitchen - 28 March 2022 Ouderwets steengrillen tovert Ralph om tot een visueel smaak spektakel aan tafel. Mooie dunne plakjes schouder biefstuk grillen op ‘bokke’ hete stenen. En Harm Jan geeft de oldschool slavink extra pit met een vleugje sambal, kerrie en ketjap. Wedden dat jij ‘m voortaan zelf maakt?
24Kitchen - 28 March 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Schouder biefstuk
Geblakerde prei
Gerookte paddenstoelen
Truffelmayonaise
  • 10 ml wijnazijn
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 stuks eidooiers
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 1 tl truffelolie
Gepofte tomaten
  • blender
  • houtsnippers
  • skillet
  • hotstones
  • spuitzakje
  • kiezelsteentjes
  • mos
  • rieten stoommand
Bereiding van het recept

Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 220-250°C. Leg de hotstones op de barbecue om op te warmen. Deze moeten heel erg heet zijn om op te kunnen grillen. 

Geblakerde prei
Snijd de prei in stukken en leg tussen de kolen, net zo lang totdat ze zwart geblakerd zijn. Draai ze af en toe om. Laat iets afkoelen, verwijder de zwarte bladeren en snijd de prei in ringen.

Gerookte paddenstoelen
Gooi een handje houtsnippers op de kolen. Snijd de boleten in plakken, smeer ze in met de kruidenolie en grill om en om. Smelt, als de boleten bijna gegrild zijn, een beetje boter in een skillet en voeg de takjes tijm en rozemarijn en de paddenstoelen toe. Bak kort aan en sluit de deksel van de barbecue en laat de paddenstoelen nog even goed de rook opnemen. 

Gepofte tomaten
Leg de takjes trostomaat op de barbecue en grill circa 5 minuten. 

Truffelmayonaise
Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Breng de mayonaise op smaak met de truffelolie en eventueel zout en peper. Schep de mayonaise in een spuitzakje. 

Schouder biefstuk
Maal het gedroogde eekhoorntjesbrood tot fijne poeder. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de biefstuk in dunne plakken. 

Serveren
Bekleed de stoommand met mos. Leg de hete stenen en de kiezelstenen erop. Verdeel de gerookte paddenstoelen, prei en de tomaatjes over de stoommand. Spuit dotjes truffelmayonaise op de kiezelsteentjes. Besprenkel de hot stones eventueel met kruidenolie en strooi het paddenstoelenpoeder erop. Leg de plakjes biefstuk erover grill zo aan tafel.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel