Saté van eend rollade


- 2 stuks eendenfilets
- 1 bosje bladpeterselie
- 3 stuks portobello's
- 30 gr gedroogd eentjesbrood
- 250 ml olijfolie
- 125 ml basilicumolie
- 125 ml rijstolie
- 10 gr gedroogde basilicum
- 10 gr korianderbollen
- 10 gr zwarte peperbollen
- 10 gr gedroogde rozemarijn
- 2 stuks venkels
- 2 stuks kleine courgettes
- 2 stuks rode uien
- 100 ml bramenazijn
- 1 el sojasaus
- 200 ml olijolie
- 1 el komijnzaad
- 1 stuk rode peper, fijn gehakt
- 1 el gehakte tijm
- 1 beetje gerookte zeezout
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde marjolein
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Staafmixer molentje
- Spiesen (grote van Forged)
- Woktopper
- Citroen/Sinaasappel houtsnippers
- elektrische koffiemolen
Bereiding
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Eend rollade
Mix de peterselie en een scheut olijfolie met een staafmixer tot een puree. Snijd de eendenfilets in de lengte ( 3 mm dikte ). Leg twee plakjes eend iets overlappend achter elkaar. Smeer er een peterselieolie op en leg de schijfjes portobello erop. Maal het gedroogde eekhoorntjesbrood tot poeder in een schone elektrische koffiemolen. Verdeel de kruiden, peper, zout en het poeder van gedroogde eekhoorntjesbrood over de eend. Rol stevig op en steek aan een spies.
Meng alle ingrediënten voor de vleesmarinade. Wrijf de eend in met de marinade en grill 5 minuten aan beide zijden op een matig hete grill. Leg wat sinaasappel- of citroen-houtsnippers tussen de kolen.
Venkel-courgette salade
Snijd de venkel in schijven van 1 cm. Snijd de courgette ook in stukken. Snijd de ui in ringen. Meng de ingrediënten voor de groente kruiden. Rooster de groente in een woktopper met groente kruiden. Meng de gegrilde groenten in een kom met de rest van de ingrediënten en kruiden met gerookt zeezout.
