Saté van eend rollade

Saté van eend rollade
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 25m
24Kitchen - 19 April 2022 Stap samen met Peter in een rollercoaster met fantastische smaken. Van eendrollade maakt hij waanzinnig lekkere saté. Klinkt een beetje ingewikkeld wellicht maar dat is het zeker niet. En daarna is het tijd voor bavette-pret. Niet alleen gaat er vlees op de barbecue, Harm Jan denkt ook aan de groentjes.
24Kitchen - 19 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Eend rollade
  • 2 stuks eendenfilets
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 stuks portobello's
  • 30 gr gedroogd eentjesbrood
Vlees marinade
  • 250 ml olijfolie
  • 125 ml basilicumolie
  • 125 ml rijstolie
  • 10 gr gedroogde basilicum
  • 10 gr korianderbollen
  • 10 gr zwarte peperbollen
  • 10 gr gedroogde rozemarijn
Venkel-courgette salade
  • 2 stuks venkels
  • 2 stuks kleine courgettes
  • 2 stuks rode uien
  • 100 ml bramenazijn
  • 1 el sojasaus
  • 200 ml olijolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 stuk rode peper, fijn gehakt
  • 1 el gehakte tijm
  • 1 beetje gerookte zeezout
Groente kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Staafmixer molentje
  • Spiesen (grote van Forged)
  • Woktopper
  • Citroen/Sinaasappel houtsnippers
  • elektrische koffiemolen
Bereiding van het recept

Bereiding

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.

Eend rollade
Mix de peterselie en een scheut olijfolie met een staafmixer tot een puree. Snijd de eendenfilets in de lengte ( 3 mm dikte ). Leg twee plakjes eend iets overlappend achter elkaar. Smeer er een peterselieolie op en leg de schijfjes portobello erop. Maal het gedroogde eekhoorntjesbrood tot poeder in een schone elektrische koffiemolen. Verdeel de kruiden, peper, zout en het poeder van gedroogde eekhoorntjesbrood over de eend. Rol stevig op en steek aan een spies. 

Meng alle ingrediënten voor de vleesmarinade. Wrijf de eend in met de marinade en grill  5 minuten aan beide zijden op een matig hete grill. Leg wat sinaasappel- of citroen-houtsnippers tussen de kolen. 

Venkel-courgette salade
Snijd de venkel in schijven van 1 cm. Snijd de courgette ook in stukken. Snijd de ui in ringen. Meng de ingrediënten voor de groente kruiden. Rooster de groente in een woktopper met groente kruiden. Meng de gegrilde groenten in een kom met de rest van de ingrediënten en kruiden met gerookt zeezout. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel