Saltimbocca van gegrilde kalfslapjes


- 3 Privé: Aubergine, klasse 1
- 6 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 scheut olijfolie
- 4 Privé: Vleestomaat
- 1 Privé: Uien
- 100 ml olijfolie
- 75 ml basilicumolie
- 50 ml rijstolie
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 8 gedroogde chilipepertjes
- 3 laurierblaadjes
- 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 400 gr linguine
- 2 el basilicum
- 8 kalfslapjes
- 4 plakjes gekookte ham
- 20 blaadjes salie
- 2 el barbecuekruiden
- 1 bbq
- 1 blender of stafmixer
- 1 hakmolentje
- Olijvenpitten
- Blender/ staafmixer
- hakmolentje
- Houtskool BBQ
Saltimbocca:
Stook de barbeque op tot een temperatuur van 200 graden.
Verdeel over 4 kalfslapjes een plakje ham. Bedek de ham met blaadjes salie en leg er een tweede lapje kalfsvlees op.
Gegrilde aubergine:
Snijd de aubergines in de lengte door en steek in elke helft 2 halve teentjes knoflook. Wrijf in met olijfolie en grill circa 15 minuten in een gesloten barbecue tot de aubergines zacht zijn. Strooi een handvol olijvenpitten tussen de kolen of op het gasrooster voor een lekker aroma.
Linguine koken:
Kook de linguine gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Saltimbocca grillen:
Wrijf de kalfslapjes in met vleesmarinade en strooi er barbecue kruiden op. Gril ze gedurende 6 minuten boven een gemiddeld hete barbecue. Strooi opnieuw een handvol olijvenpitten in de kolen voor een heerlijk aroma.
Vervolg aubergines:
Haal het vruchtvlees van de aubergines er met een lepel uit en pureer het in een blender met peper en zout.
Knijp de tomaten een beetje uit. Snijd in grove stukken. Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de tomaat en de gepureerde aubergine toe en warm al roerende door. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zeezout. Meng de linguine erdoor.
Garneer het gerecht met gehakte basilicum.
