Saltimbocca van gegrilde kalfslapjes

Saltimbocca van gegrilde kalfslapjes
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 25m
24Kitchen - 17 May 2021 Als je het vriendelijk vraagt, spring dit gerecht zelf in je mond. Saltimbocca! Niet normaal lekker, en enorm Italiaans. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter dit klassiek Italiaanse gerecht van de barbecue. En asperges. Op de barbecue gegrild. Met kappertjesboter. Het water loopt in je mond als je het witte goud op deze manier ziet!
24Kitchen - 17 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gegrilde aubergines
Vleesmarinade
  • 100 ml olijfolie
  • 75 ml basilicumolie
  • 50 ml rijstolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 8 gedroogde chilipepertjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
Linguine
  • 400 gr linguine
  • 2 el basilicum
Saltimbocca
  • 8 kalfslapjes
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 20 blaadjes salie
  • 2 el barbecuekruiden
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 blender of stafmixer
  • 1 hakmolentje
  • Olijvenpitten
  • Blender/ staafmixer
  • hakmolentje
  • Houtskool BBQ
Bereiding van het recept

Saltimbocca:
Stook de barbeque op tot een temperatuur van 200 graden.
Verdeel over 4 kalfslapjes een plakje ham. Bedek de ham met blaadjes salie en leg er een tweede lapje kalfsvlees op.

Gegrilde aubergine:
Snijd de aubergines in de lengte door en steek in elke helft 2 halve teentjes knoflook. Wrijf in met olijfolie en grill circa 15 minuten in een gesloten barbecue tot de aubergines zacht zijn. Strooi een handvol olijvenpitten tussen de kolen of op het gasrooster voor een lekker aroma.

Linguine koken:
Kook de linguine gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Saltimbocca grillen:
Wrijf de kalfslapjes in met vleesmarinade en strooi er barbecue kruiden op. Gril ze gedurende 6 minuten boven een gemiddeld hete barbecue. Strooi opnieuw een handvol olijvenpitten in de kolen voor een heerlijk aroma.

Vervolg aubergines:
Haal het vruchtvlees van de aubergines er met een lepel uit en pureer het in een blender met peper en zout.
Knijp de tomaten een beetje uit. Snijd in grove stukken. Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de tomaat en de gepureerde aubergine toe en warm al roerende door. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zeezout. Meng de linguine erdoor.
Garneer het gerecht met gehakte basilicum.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel