Salade met gerookte eendenborst en sinaasappelglaze

Salade met gerookte eendenborst en sinaasappelglaze
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 15m
Koken 45m
24Kitchen - 06 April 2022 Dat onze grillmasters graag spelen met vuur moge duidelijk zijn. In deze aflevering van BBQSTREET gaan zowel Ralph als Harm Jan aan de slag met vuur én rook. En eerlijk is eerlijk, eendenborst en biefstukrolletjes worden hier ook echt een stuk lekkerder van.
24Kitchen - 06 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gerookte eendenborst
Gemarineerd fruit
  • 3 el woudhoning
  • 1 el frambozenazijn
  • 0.5 stuk limoen
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes citroentijm
  • 125 gr Privé: Bramen
  • 125 gr Privé: Frambozen
  • 1 stuks sinaasappel
Sinaasappelglaze
  • 1 stuks sinaasappels
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el sojasaus
Croutons
  • 0.5 stuk turks brood
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 tl zout
Salade
  • 100 gr rode luxe sla
  • 100 gr mesclun
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje zeezout
  • 6 el mayonaise
  • 1 el bietensap
  • 1 bakje scarlet cress
  • 0.5 el frambozenazijn
  • kersenhout snippers
  • staafmixer
  • spuitzakje
Bereiding van het recept

Gerookte eendenborst
Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 90-110°C. Week de houtsnippers circa 20 minuten in water. Verwijder het overtollige vet en de vliesjes van de filets. Snijd de vetlaag kruislings in. Strooi een beetje zout op de huidkant. Rook de eendenborstfilets circa 10 minuten met de vetkant naar boven. 

Laat de filets circa 10 minuten rusten. Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 180-200 °C. Grill de eend boven de directe zone op de vetkant kort aan, draai om en laat daarna nog circa 6-8 minuten verder garen boven de directe zone tot een kerntemperatuur van 51 °C.

Gemarineerd fruit
Ris de tijm. Maak een marinade van de honing, azijn, limoensap en de tijm. Schil 1 sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kommetje voor de glaze. Meng de bramen en de partjes sinaasappel erdoor en laat even kort marineren. Meng de frambozen er vlak voor het serveren doorheen. 

Sinaasappel glaze
Pers het sap van de andere sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap en de suiker.  Laat inkoken totdat de massa wat dikker wordt. Meng dan de sojasaus erdoor.

Croutons
Snijd het Turks brood in repen. Besprenkel om en om royaal met olijfolie. Gril kort om en om op de barbecue. Bestrooi met zeezout. Snijd de repen in blokjes.

Salade
Meng in een kom de red curly kale met een scheutje olijfolie, de azijn, een beetje zeezout en versgemalen peper. Meng de mayonaise met het bietensap. Schep in een spuitzakje.

Serveren
Snijd de filets in mooie plakjes en lak met de sinaasappelglaze. Verdeel de red curly kale, plakjes gerookte eendenborst en het gemarineerde fruit over borden. Garneer met de croutons en de cress. Drissel de sinaasappelglaze erover. Werk af met toefjes bietenmayonaise. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel