Rump steak met maiskolf en lookbrood


- 1 bosje verse kruiden (rozemarijn, tijm & oregano)
- 500 gr boter
- 4 stuks biefstuk
- 1 snuf zout & peper
- 250 gr boter
- 1 tl geraspte gember
- 1 el limoensap
- 0.5 tl suiker
- 1 snufje zout
- 4 stuks voorgegaarde maïskolfen
- 4 teentjes knoflook
- 1 stuk stokbrook
- 2 stuks kleine rode chilipepers
- 150 gr zachte boter
- 2 el gehakte verse kruiden
- 1 snufje zeezout
Bereiding van het recept
Bereid de grill voor op indirect grillen op 150°C en direct grillen op 400°C of hoger. Verwarm de gietijzeren koekenpan indirect 5 minuten voor. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Smelt de boter in stukjes in de voorverwarmde pan en licht bruin. Leg de kruiden in de pan op de grill,
Pareer de steaks. Leg ze vervolgens ongeveer 15 minuten in de pan, draai ze af en toe met een spatel terwijl je ze grilt en giet er kruidenboter over zodat ze aan beide kanten gelijkmatig garen.
Terwijl de steaks in de pan koken, in een kleine steelpan op de grill, smelt u de boter voor de maïskolven en mengt u met de gember, het limoensap, de suiker en het zout. Leg de mais op het indirecte gedeelte van de grill en bestrijk ze al draaiend met het mengsel.
Om ervoor te zorgen dat de steaks na het direct grillen een kerntemperatuur van 56-58 °C hebben, verwijdert u de pan met de steaks en de maïskolf wanneer de steaks een kerntemperatuur van 50-52 °C hebben bereikt. Haal de steaks uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Grill direct aan beide kanten op 400 °C (of meer) tot ze een mooi bruin geroosterd aroma hebben en breng op smaak met zout en peper.
Terwijl de steaks aan het grillen zijn, schil en halveer je de knoflookteentjes. Snijd het brood in dikke plakken en wrijf een snijvlak stevig in met de knoflook. Rooster de gecoate zijkanten kort op de grill.
Snijd de steaks, na ongeveer 5 minuten rusten, tegen de draad in en serveer met maïskolven en lookbrood. Kruiden-chiliboter smaakt er goed bij.
Kruiden Chili Boter
Was, dep droog en hak de pepers fijn voor de kruiden-chiliboter. Meng met boter en kruiden, breng op smaak met zout. Koel tot klaar om te serveren.
