Rump steak met maiskolf en lookbrood

Rump steak met maiskolf en lookbrood
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 10m
Koken 20m
DMAX - 27 May 2022 Vlees en vis gaan er in deze aflevering van BBQSTREET op de grill. De Sizzle Brothers maken een heerlijke rumpsteak met maïskolven en knoflookbrood. En voor het visgerecht kiezen ze voor de dorade, die fantastisch smaakt samen met zelfgemaakte bruschetta.
DMAX - 27 May 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Rump Steak
  • 1 bosje verse kruiden (rozemarijn, tijm & oregano)
  • 500 gr boter
  • 4 stuks biefstuk
  • 1 snuf zout & peper
Maïskolfen
  • 250 gr boter
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 el limoensap
  • 0.5 tl suiker
  • 1 snufje zout
  • 4 stuks voorgegaarde maïskolfen
Knoflookbrood
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuk stokbrook
Kruiden chili boter
  • 2 stuks kleine rode chilipepers
  • 150 gr zachte boter
  • 2 el gehakte verse kruiden
  • 1 snufje zeezout
Bereiding van het recept

Bereiding van het recept
Bereid de grill voor op indirect grillen op 150°C en direct grillen op 400°C of hoger. Verwarm de gietijzeren koekenpan indirect 5 minuten voor. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Smelt de boter in stukjes in de voorverwarmde pan en licht bruin. Leg de kruiden in de pan op de grill,

Pareer de steaks. Leg ze vervolgens ongeveer 15 minuten in de pan, draai ze af en toe met een spatel terwijl je ze grilt en giet er kruidenboter over zodat ze aan beide kanten gelijkmatig garen.

Terwijl de steaks in de pan koken, in een kleine steelpan op de grill, smelt u de boter voor de maïskolven en mengt u met de gember, het limoensap, de suiker en het zout. Leg de mais op het indirecte gedeelte van de grill en bestrijk ze al draaiend met het mengsel.

Om ervoor te zorgen dat de steaks na het direct grillen een kerntemperatuur van 56-58 °C hebben, verwijdert u de pan met de steaks en de maïskolf wanneer de steaks een kerntemperatuur van 50-52 °C hebben bereikt. Haal de steaks uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Grill direct aan beide kanten op 400 °C (of meer) tot ze een mooi bruin geroosterd aroma hebben en breng op smaak met zout en peper.

Terwijl de steaks aan het grillen zijn, schil en halveer je de knoflookteentjes. Snijd het brood in dikke plakken en wrijf een snijvlak stevig in met de knoflook. Rooster de gecoate zijkanten kort op de grill.

Snijd de steaks, na ongeveer 5 minuten rusten, tegen de draad in en serveer met maïskolven en lookbrood. Kruiden-chiliboter smaakt er goed bij.

Kruiden Chili Boter

Was, dep droog en hak de pepers fijn voor de kruiden-chiliboter. Meng met boter en kruiden, breng op smaak met zout. Koel tot klaar om te serveren.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel