Rozemarijn tijm dorade met bruschetta

Rozemarijn tijm dorade met bruschetta
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 30m
Koken 15m
DMAX - 27 May 2022 Vlees en vis gaan er in deze aflevering van BBQSTREET op de grill. De Sizzle Brothers maken een heerlijke rumpsteak met maïskolven en knoflookbrood. En voor het visgerecht kiezen ze voor de dorade, die fantastisch smaakt samen met zelfgemaakte bruschetta.
DMAX - 27 May 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Bruschetta
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 10 stuks basilicumblaadjes
  • 0.5 stuk rode ui
  • 4 stuks romatomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 stuk stokbrood
  • 1 teentje knoflook
Vis spice
  • 12 el zwarte peper
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el fijn zeezout
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl uienkorrels
Dorades
  • 2 stuks zeebrasem
  • 1 el olijfolie
  • 1 el viskruiden
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 onbespoten sinaasappels
Bereiding van het recept

Dorade

Rooster voor het bijgerecht de pijnboompitten in een pan zonder vet tot ze lichtbruin zijn. Verwijder en hak grof. Rasp de Parmezaanse kaas. Was de basilicum, schud droog en hak de blaadjes fijn. Pel en snipper vervolgens de ui. Was de tomaten en snijd ze eerst in vieren. Verwijder de steeltjes en zaden en snijd het vruchtvlees fijn. Meng alle ingrediënten in een kom met olijfolie. Kruid met peper en zout en laat even intrekken.

VIS SPICE

Maal alle kruiden fijn in een vijzel. Bewaar luchtdicht en beschermd tegen licht in een pot met schroefdop. Genoeg om bijvoorbeeld 3-4 forellen in te wrijven of gewoon om te kruiden zoals je wilt

Bereid de grill voor op direct grillen op 220 °C. Was de zeebrasem onder stromend water en dep droog. Gebruik een scherp mes om de vis 4-6 keer lichtjes in te snijden van de rug naar de buik. Bestrijk met olijfolie om de kruiden te helpen plakken. Wrijf vervolgens in met de viskruiden en behandel ook de insnijdingen zodat de kruiden ook onder de huid kunnen komen. Was de kruidentakjes en schud droog. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in fijne plakjes. Doe elk 1 takje rozemarijn en tijm evenals de knoflook in de buikholte. Rasp de schil van de sinaasappels fijn en masseer de stukjes schil van buiten en van binnen in de zeebrasem.

Plaats het kookrooster in een lage stand. Leg elke zeebrasem in een vismand) en gril aan één kant gedurende 2-3 minuten op directe hitte en met het deksel open, draai dan om. Herhaal dit ritme totdat je een totale wandeltijd van ca. 20 minuten (+) hebt bereikt. Als de rugvin gemakkelijk kan worden losgemaakt, is de zeebrasem klaar.

Snijd kort voor het einde van de grilltijd het stokbrood in plakjes en rooster ze aan beide kanten lichtjes op de grill. Pel en halveer het teentje knoflook en wrijf het aan één kant van de hete sneetjes brood. Haal voor het serveren de kruiden uit de zeebrasem en verdeel de bruschetta over het brood.

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel