Rotisserie-gyros met Blitz Tzatziki

Rotisserie-gyros met Blitz Tzatziki
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 840m
Koken 90m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 6 personen.
Rub
  • 3 tl mosterdzaadjes
  • 3 tl koriander
  • 2 tl tijm
  • 2 tl komijn
  • 2 tl marjolein
  • 3 tl oregano
  • 2 tl zoete paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 3 stuks jeneverbessen
  • 4 tl zout
Rotisserie-gyros met Blitz Tzatziki
  • 2 kg varkensnek
  • 500 gr natuurlijke yoghurt
  • 200 ml olijfolie
  • 1 stuk groene ui
  • 1 stuk kleine ui
  • 2 teentjes verse knoflook
Bliksem tzaziki
  • 400 gr griekse yoghurt
  • 0.5 stuk komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 scheut sap van een halve citroen
Bereiding van het recept

Snijd de varkensnek met een scherp mes in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Dit werkt beter als je de nek vooraf laat bevriezen.

 

De ingrediënten voor de rub komen in een vijzel en worden fijngemalen. Vervolgens worden ze met yoghurt en olijfolie gemengd tot een egale massa. Voeg een zeer fijngesnipperde ui en de versgeperste knoflookteentjes toe. Meng alles weer door elkaar en gebruik het om het vlees te marineren.

 

Als alternatief kun je in plaats van yoghurt en kruidenmengsel ook gewoon #Blackknobi gebruiken, dit mengen met wat oregano, verse tijm en een fijngesnipperde ui en het vlees ermee marineren.

 

De afgewerkte gemarineerde nekbiefstukken worden nu minimaal 12 uur in de koelkast bewaard.

 

Na 12 uur in de marinade richten we onze aandacht op de spies. Snijd eerst een groene ui doormidden. Begin met het plakken van een helft van de ui op het rotisserie. Dit zou het vlees meer grip moeten geven. Een kleine tip: Verwijder vooraf het klokhuis van de ui met een appelboor. Zo is ze makkelijker groot te brengen.

 

Daarna worden de nekbiefstukken in het midden gevouwen en op de spies gestoken. De spies eindigt met de tweede helft van de ui.

 

Laten we naar de barbecue gaan. Zet hiervoor de achterbrander op middelhoog vuur en laat het vlees een beetje garen. Zet na ongeveer 20 minuten de achterbrander helemaal open en gril het vlees knapperig.

 

Na ongeveer 45 minuten kun je met een flexibel vleesmes het eerste stuk vlees van de spies snijden. Ongeveer elke 15 minuten wacht er nieuw, krokant vlees op je.

 

Maak ondertussen de blitz tzatziki. Doe de Griekse yoghurt in een kom. Pel en pers 2-3 teentjes knoflook. Voeg toe aan de yoghurt. Voeg de olijfolie, azijn en citroensap toe aan de yoghurt en roer samen met de knoflook tot een gladde massa. Snijd of schil de helft van de komkommer en voeg toe aan de kom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer nog een keer en je bent klaar.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel