Roodbaars pakketjes met Thaise currypasta


- 1 Privé: Rode pepers
- 2 Privé: Banaansjalotten
- 2 cm Privé: Gemberwortel
- 4 korianderwortels
- 2 stengels citroengras
- 2 limoenen
- 2 el thaise vissaus
- 1 snufje suiker
- 3 takjes koriander
- 4 vellen Privé: Banaanblad rond
- 4 roodbaarsfilets
- 8 Privé: Tomaat cherry rood
- 2 limoenen
- 8 takjes koriander
- 8 limoenblaadjes
- 1 blender/staafmixer
- 1 hakmolentje
- 1 rol keukentouw
- bbq
- blender / staafmixer
- hakmolentje
- keukentouw
Stook de barbeque op tot 200 graden.
Thaise currypasta (Tom Yum)
Snijd de sjalotten in grove stukken. Schil en snijd de gember in stukjes. Snijd de korianderwortels en de citroengrasstengels in stukjes. Voeg de sjalotten, gember, korianderwortels, citroengrasstengels, sap de limoenen, vissaus, suiker en de koriander toe aan de blender en pureer tot een gladde pasta.
Roodbaars pakketjes
Leg de bananenbladeren open en leg er een stuk vis op. Wrijf de vis in met currypasta. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de limoenen ieder in 4 plakjes. Verdeel de cherrytomaatjes, koriander, limoenblaadjes en de plakjes limoen over de vis. Vouw de vispakketjes dicht en bind vast met keukentouw. Leg de pakketjes aan de zijkant van de houtskool. Laat circa 8 min garen en draai af en toe om.
