Rib roast met champignon-roomkaasvulling

Rib roast met champignon-roomkaasvulling
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 300m
Koken 30m
24Kitchen - 10 January 2022 Ralph gaat helemaal los in deze aflevering want hij maakt een wel heel bijzondere rib roast. Eentje met een vulling van heb ik jou daar. En wat eet je daar dan bij? Een heerlijke hasselback pompoen met chorizo en salie.
24Kitchen - 10 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Champignon-roomkaasvulling
Rib Roast
  • 1.5 el gedroogde funghi
  • 1 el mosterdzaad
  • 1.5 el paprikapoeder
  • 1 tl koffiepoeder
  • 1.5 el zout
  • 1 runder rib roast
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 (op smaak) grove mosterd
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor direct grillen
  • 1 vijzel
  • 1 skillet
  • 1 verpakking houtsnippers
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • Vijzel
  • Gietijzeren pan
Bereiding van het recept

Champignon-roomkaasvulling
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de champignons fijn. Ris de tijm. Ris de rozemarijn en hak fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de sjalot en de knoflook circa 2 minuten. 

Grill ondertussen de plakjes serranoham om en om op de barbecue. Snijd de ham in reepjes. 

Voeg de champignons, serranoham, tijm en de rozemarijn toe en bak nog circa 3 minuten. Laat de vulling iets afkoelen en meng de roomkaas erdoor. Verdeel de vulling over een vel plasticfolie en rol op tot een pil. Leg de pil in de vriezer tot de vulling goed aangevroren is. Dit duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Rib roast
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng deze op een temperatuur van 120°C. Vijzel voor de rub de funghi en het mosterdzaad. Meng de koffiepoeder, paprikapoeder en het zout er doorheen. 

Leg het vlees op de zijkant en snijd deze in het midden kruislings in en maak zo ruimte om de vulling er in te kunnen doen. Smeer deze opening in met een beetje mosterd. Duw de bevroren vulling in het vlees. Wrijf de rib roast in met een beetje olijfolie en daarna met de rub.

Voeg een handje houtsnippers toe aan de barbecue. Leg de rib roast met de platte kant naar beneden, in de barbecue, op de indirecte zone. Laat circa 1 uur garen. Zet de rib roast daarna rechtop en gaar nog 2 ½ tot 3 uur verder tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Laat het vlees even rusten voordat je het aansnijdt. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel