Rib eye met kruidensalade en bruschetta

Rib eye met kruidensalade en bruschetta
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 90m
- 29 June 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Harm-Jan een mooie, stevige ribeye. Daarnaast een heerlijk frisse kruidensalade met eetbare bloemen en Harm-Jans eigen bruschetta. Lekker zomers!
- 29 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1.5 kg ribeye aan streng
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 2 tl zeezout
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl tijm
  • 50 gr veldsla
  • 50 gr verse babyspinazie
  • 0.5 bosje basilicum
  • 0.5 bosje kervel
  • 0.5 bosje bieslook
  • 6 eetl olijfolie extra vierge
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 2 eetl pijnboompitten, geroosterd
  • Verschillende soort cressen en eetbare bloemen naar smaak
  • 2 stuks courgettes
  • 2 stuks rode puntpaprika’s
  • 200 ml olijfolie extra vierge
  • 4 eetl honing
  • 1 stuk ciabatta
Bereiding van het recept

Rib Eye
Meng alle ingrediënten voor de rub met elkaar. Dep het vlees droog met keukenpapier.
Strooi een dikke laag rub over het vlees. Laat de rib eye op kamertemperatuur komen.
Verwarm de BBQ op 180 graden. Gril de rib eye direct boven vuur aan alle kanten aan. Leg de rib eye daarna indirect en laat deze tot een kern van 50 graden garen.

Kruidensalade
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Meng de ingredienten voorzichtig door elkaar en breng op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Verdeel de salade over borden. Strooi er de pijnboompitten over en leg er de bloemen op.

Bruschetta broodjes
Leg de paprika’s tussen de kolen. Als ze helemaal zwartgeblakerd zijn, laat ze heel even liggen en pel voorzichtig het zwarte velletje eraf. Verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in plakken. Snijd de courgette in lange repen en grill boven het vuur. Meng de olijfolie met de honing en marineer hierin de groentes. Snijd de ciabatta in plakken en beleg met de groentes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel