Red snapper op cederhout gerookt met rauwkostsalade


- 1 stuk hele geschoonde red snapper met graat (voor stevigheid)
- 1 scheut olijfolie
- 3 stuks limoenen
- 1 bosje dille
- 3 takjes tijm
- 1 schep grof (zwart) lava zout
- 1 stuk grove peper
- 1 schep BBQ Kruiden
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk winterpeen
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk gele paprika
- 1 stuk groene paprika
- 100 gr pecannoten
- 1 stuk limoen
- 4 el griekse yoghurt
- 3 el mayonaise
- 1 tl honing
- 1 schep gerookte zeezout
- 1 scheut Gerookt limoensap (tip)
- Kolen BBQ cederhouten rookplankjes
- cederhouten chunks
Red snapper
Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180°C. Voeg de houtchunks toe aan de barbecue. Leg de cederhouten plankjes op de gril direct boven het vuur.
Snijd de snapper aan beide kanten in om de 5 cm. Smeer in met olijfolie. Snijd de limoen in plakjes. Vul de snapper met plakjes limoen, dille en verse tijm en zout en peper. Leg desnapper op de huid op de plankjes. Gaar de red snapper terwijl hij rookt tot een kerntemperatuur van 45 °C. (net gaar)
Rauwkostsalade
Leg de limoen tussen de kolen en laat helemaal zwart blakeren. Rasp alle groenten op de grove rasp en voeg toe aan een kom.
Meng in een apart kommetje voor de dressing de yoghurt, mayonaise en pers het sap uit van de geblakerde limoen. Breng de dressing op smaak met peper, honing en gerookt zeezout. Meng de dressing door de groente. Hak de pecannoten grof. Garneer de salade met de pecannoten.
Serveren
Strooi op het laatst het lava zout over de vis samen met de bbq kruiden en de peper. Serveer de snapper met de rauwkostsalade.
