Red snapper op cederhout gerookt met rauwkostsalade

Red snapper op cederhout gerookt met rauwkostsalade
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 25m
24Kitchen - 14 April 2022 Een borrelsnack 2.0, dat is wat Pitmaster X voor jou in petto heeft. Hij gaat kip roken en dan frituren in bierbeslag. En lekker dat dat is! Harm Jan legt dit keer geen vlees maar een grote vis op de barbecue. Deze red snapper gaart hij op een cederhouten plank waardoor het eindresultaat in smaak verbluffend zal zijn.
24Kitchen - 14 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Red snapper
  • 1 stuk hele geschoonde red snapper met graat (voor stevigheid)
  • 1 scheut olijfolie
  • 3 stuks limoenen
  • 1 bosje dille
  • 3 takjes tijm
  • 1 schep grof (zwart) lava zout
  • 1 stuk grove peper
  • 1 schep BBQ Kruiden
Rauwkost salade
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk groene paprika
  • 100 gr pecannoten
Dressing
  • 1 stuk limoen
  • 4 el griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl honing
  • 1 schep gerookte zeezout
  • 1 scheut Gerookt limoensap (tip)
  • Kolen BBQ cederhouten rookplankjes
  • cederhouten chunks
Bereiding van het recept

Red snapper

Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180°C. Voeg de houtchunks toe aan de barbecue. Leg de cederhouten plankjes op de gril direct boven het vuur.

Snijd de snapper aan beide kanten in om de 5 cm. Smeer in met olijfolie. Snijd de limoen in plakjes. Vul de snapper met plakjes limoen, dille en verse tijm en zout en peper. Leg desnapper op de huid op de plankjes. Gaar de red snapper terwijl hij rookt tot een kerntemperatuur van 45 °C. (net gaar)

Rauwkostsalade
Leg de limoen tussen de kolen en laat helemaal zwart blakeren.  Rasp alle groenten op de grove rasp en voeg toe aan een kom. 

Meng in een apart kommetje voor de dressing de yoghurt, mayonaise en pers het sap uit van de geblakerde limoen. Breng de dressing op smaak met peper, honing en gerookt zeezout. Meng de dressing door de groente. Hak de pecannoten grof. Garneer de salade met de pecannoten. 

Serveren

Strooi op het laatst het lava zout over de vis samen met de bbq kruiden en de peper. Serveer de snapper met de rauwkostsalade.

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel