Ratatouille-stoemp met gegrilde tonijn


- 400 g aardappelen (bintjes)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 oranje paprika
- 1 aubergine
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 olijfolie
- 50 g gepelde tomaten (uit blik)
- 2 el ketchup
- 2 el room
- 2 portobello's
- 50 g port salut
- 1 tonijnmoot van circa 400-600 g (een mooi plat stuk)
- 1 olijfolie
- 2 tl provencaalse kruiden
- hoge skillet
Bereid de barbeque voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.
Ratatouille-stoemp
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze direct tussen de kolen in circa 10-15 minuten gaar. Verwijder de schil, smeer deze in met een beetje olijfolie en gril om en om krokant op het rooster van de barbecue.
Snijd de groenten in blokjes. Smelt de boter in een hoge skillet en bak de groenten 2-3 min op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe de gepelde tomaten en de ketchup erbij.
Plet de gepofte aardappelen. Voeg een beetje olijfolie toe en maak er puree van. Meng de puree met de groente. Zet de stoemp op het indirecte gedeelte van de barbecue om warm te houden.
Gegrilde tonijn
Smeer de tonijn in met een beetje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Grill de tonijn kort om en om op de barbecue. Snijd de tonijn daarna in mooie plakken.
Afmaken gerecht
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de stoemp in een mooi bergje over borden. Verdeel de plakken tonijn tegen de zijkant van de stoemp. Garneer met een beetje olijfolie, peterselie, krokante aardappelschilletjes en de room.
VEGATIP:
Bestrijk de portobello’s met een beetje olijfolie en gril kort om en om op de barbecue. Vul de portobello’s met de ratatouille-stoemp en rasp de port salut er overheen. Leg de portobello’s even terug op de indirecte zone van de barbecue totdat de kaas gesmolten is.
