Ratatouille-stoemp met gegrilde tonijn

Ratatouille-stoemp met gegrilde tonijn
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 35m
RTL Belgium - 04 June 2022 Ratatouille-stoemp met gegrilde tonijn Een stamppot van de barbecue én in de zomer? Ja dat kan! Chef Albert is er dol op en laat in deze aflevering van BBQSTREET zien hoe je dit heerlijke gerecht in een handomdraai op tafel zet. Wedden dat je dit vaker gaat maken? Ratatouille stoemp au thon grillé Stoemp t du barbecue et en été? Oui, c'est possible ! Le chef Albert adore ça et montre dans cet épisode de BBQSTREET comment vous pouvez mettre ce délicieux plat sur la table en un rien de temps. Allez-vous en faire plus souvent?
RTL Belgium - 04 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
  • 400 g aardappelen (bintjes)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 oranje paprika
  • 1 aubergine
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 olijfolie
  • 50 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 2 el ketchup
  • 2 el room
Vegatip
  • 2 portobello's
  • 50 g port salut
Gegrilde tonijn
  • 1 tonijnmoot van circa 400-600 g (een mooi plat stuk)
  • 1 olijfolie
  • 2 tl provencaalse kruiden
  • hoge skillet
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Ratatouille-stoemp
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze direct tussen de kolen in circa 10-15 minuten gaar. Verwijder de schil, smeer deze in met een beetje olijfolie en gril om en om krokant op het rooster van de barbecue. 


Snijd de groenten in blokjes. Smelt de boter in een hoge skillet en bak de groenten 2-3 min op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe de gepelde tomaten en de ketchup erbij.


Plet de gepofte aardappelen. Voeg een beetje olijfolie toe en maak er puree van. Meng de puree met de groente. Zet de stoemp op het indirecte gedeelte van de barbecue om warm te houden. 

Gegrilde tonijn
Smeer de tonijn in met een beetje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Grill de tonijn kort om en om op de barbecue. Snijd de tonijn daarna in mooie plakken. 

Afmaken gerecht

Snijd de peterselie fijn. Verdeel de stoemp in een mooi bergje over borden. Verdeel de plakken tonijn tegen de zijkant van de stoemp. Garneer met een beetje olijfolie, peterselie, krokante aardappelschilletjes en de room. 

VEGATIP:

Bestrijk de portobello’s met een beetje olijfolie en gril kort om en om op de barbecue. Vul de portobello’s met de ratatouille-stoemp en rasp de port salut er overheen. Leg de portobello’s even terug op de indirecte zone van de barbecue totdat de kaas gesmolten is. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel