Recept van Ralph de Kok

Pulled short ribs met salsa

Beginner
Voorbereiding 30m
Bereiding 240m
Pulled short ribs met salsa
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Short ribs:
  • 1 el paprikapoeder
  • 1.5 el uienpoeder
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • Een stuk van 3 runderribben
  • Bouillon runderribben:
  • 1 stuk wortel
  • 0.5 stuk (of hele) prei
  • 1 stuk bleekselderij
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 stuks sjalotjes
  • runderbouillon
  • verse bladpeterselie
  • Salsa:
  • 1 potje cornichons
  • 1.5 eetl maggi
  • 1 eetl mosterd
  • Barbecuesaus:
  • 1 stuk sjalotje
  • 1 stuk knoflook
  • 200 ml jus de veau
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 eetl bruine suiker
  • 3 eetl ketchup
  • scheutje Worcestershiresaus
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • dutch oven
  • skillet
  • kerntemperatuurmeter
Bereiding van het recept

Short ribs
Snijd het overtollige vet aan de bovenkant van je runderribben af. Snijd de groente in stukken en verhit een grote Dutch Oven met wat olijfolie. Bak hierin de groente even aan en doe vervolgens de bouillon, de laurierblaadjes en de shortribs erbij en laat dit ca. 3 uur heel zachtjes pruttelen.

Salsa
Snijd de augurkjes in kleine stukjes (ca. 5 volle el.)  en meng hier de mosterd en maggi doorheen. Zet apart.

Saus
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en zet, met de tomatenpuree erbij, even aan in een hete skillet met wat olijfolie. Blus af met ca. 100 ml.  ‘jus de veau’ en laat iets inkoken tot een lekkere saus. Zeef de jus en doe het vocht terug in de warme skillet. Voeg er de rest van je jus de veau aan toe en laat hierin de bruine suiker oplossen. Roer de ketchup en een paar druppels worcestershire-dinges-saus door en breng op smaak met wat peper en zout. Zet apart en warm, indien nodig voor gebruik, weer even op.

Vervolg short ribs
Haal na 2 ½ á 3 uur de ribs uit de Dutch Oven gaar verder op je braai (of barbecue) op ‘indirecte’ wijze. Draai je vlees na ca. 1 uur om en gaar door tot de ribben aan alle kanten gebruind zijn en de kerntemperatuur ca. 95 gr. is.

Lak, tijden het laatste uur garen,  je ribben aan alle zijden met de  barbecue-jus/saus.

Serveren
Snijd het vlees van de botten en verdeel in kleinere stukjes. Meng of verdeel er de salsa door (of overheen) en garneer met wat fijngehakte bladpeterselie.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel