Pulled short ribs met salsa

Pulled short ribs met salsa
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 240m
- 17 June 2021 Short ribs. Dat zijn de spareribs van een koe. En net als spareribs zijn ze zo ongelofelijk lekker van zichzelf dat ze maar 1 heel belangrijk ingredient nodig hebben: tijd! Ralph maakt in deze aflevering van BBQSTREET short ribs met een rare maar o zo lekkere salsa en een echte barbecuesaus. En hij sluit af met een waanzinnig goed dessert. Appel-rabarber crumble met vanille custard. Een heerlijk barbecue-menu.
- 17 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Short ribs
Salsa
  • 100 gr cornichons
  • 2 el maggi
  • 1 el pittige mosterd
Barbecuesaus
Garnering
  • 3 takjes bladpeterselie
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • 1 Dutch oven
  • 1 skillet
  • 1 kerntemperatuurmeter
  • BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • dutch oven
  • skillet
  • kerntemperatuurmeter
Bereiding van het recept

Pulled short ribs

Snijd het overtollige vet aan de bovenkant van je runderribben af. Snijd de groente in stukken en verhit een grote Dutch Oven met wat olijfolie. Bak hierin de groente even aan en doe vervolgens de bouillon, de laurierblaadjes en de shortribs erbij en laat dit ca. 3 uur heel zachtjes pruttelen.

Salsa
Snijd de augurkjes in kleine stukjes (ca. 5 volle el.)  en meng hier de mosterd en maggi doorheen. Zet apart.

Saus
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en zet, met de tomatenpuree erbij, even aan in een hete skillet met wat olijfolie. Blus af met ca. 100 ml.  ‘jus de veau’ en laat iets inkoken tot een lekkere saus. Zeef de jus en doe het vocht terug in de warme skillet. Voeg er de rest van je jus de veau aan toe en laat hierin de bruine suiker oplossen. Roer de ketchup en een paar druppels worcestershire-dinges-saus door en breng op smaak met wat peper en zout. Zet apart en warm, indien nodig voor gebruik, weer even op.

Vervolg short ribs
Haal na 2 ½ á 3 uur de ribs uit de Dutch Oven gaar verder op je braai (of barbecue) op ‘indirecte’ wijze. Draai je vlees na ca. 1 uur om en gaar door tot de ribben aan alle kanten gebruind zijn en de kerntemperatuur ca. 95 gr. is.

Lak, tijden het laatste uur garen,  je ribben aan alle zijden met de  barbecue-jus/saus.

Serveren
Snijd het vlees van de botten en verdeel in kleinere stukjes. Meng of verdeel er de salsa door (of overheen) en garneer met wat fijngehakte bladpeterselie.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel