Recept van Peter de Clercq

Pulled pork met Amerikaanse bbq saus

Beginner
Voorbereiding 30m
Bereiding 720m
Pulled pork met Amerikaanse bbq saus
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Pulled pork:
  • 1 stuk varkensschouder van 3.5 kg
  • 6 eetl savora mosterd
  • Bbq kruiden:
  • 10 gram cayennepeper
  • 20 gram paprikapoeder
  • 5 gram gedroogde basilicum
  • 20 gram zeezout
  • 5 gram tijm
  • 10 gram kerriepoeder
  • Bierbad:
  • 2 liter bier
  • 1 liter water
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 stuk wortel in grove stukken
  • 1 bol knoflook gehalveerd
  • 1 stuks rode ui met schil gehalveerd
  • 2 stuks bleekselderij in grove stukken
  • Appelspray:
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml ketchup
  • 100 ml ciderazijn
  • 100 ml whiskey (Jack daniels)
  • Amerikaanse bbqsaus:
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk knoflook
  • 250 gr tomaten blokjes uit blik
  • 100 ml worcestersaus
  • 1 eetl mosterd
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 100 gr esdoornsiroop
  • 1 eetl appelstroop
  • 100 gr tomatenketchup
  • bbqsmoker
  • rooksnippers
  • vuurvaste ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereiding van het recept

Bereiding:
Stook de barbeque smoker op tot een temperatuur van 110°C.

BBQ kruiden:
Meng voor de bbq kruiden alle droge kruiden met elkaar.

Pulledpork:
Been de varkensschouder uit. Smeer in met de mosterd en bestrooi met de bbq kruiden.

Bierbad:
Plet de knoflook. Halveer de ui met schil. Snij de bleekselderij en de wortel in stukken. Schenk het bier of de wijn in een vuurvaste ovenschaal. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, wortel, ui, bleekselderij en knoflook toe en zet de ovenschaal in de kolen.

Appelspray:
Meng de appelsap, ketchup, ciderazijn en de whiskey.

Vlees garen:
Laat het vlees circa 6 uur garen met gesloten deksel. Wrijf het vlees elk uur in met de appelspray. Wikkel de varkensschouder in aluminiumfolie en laat liggen in de bbq. Zo blijft het vlees lekker sappig. Na 12 uur zou de schouder een kerntemperatuur moeten hebben van 87°C .

Amerikaanse bbq saus:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng alle ingrediënten aan de kook. Laat het geheel circa 15 minuten inkoken tot sausdikte. Schep de saus in een pot en laat afkoelen. In de koelkast is de saus circa 2 weken houdbaar.

Serveren:
Trek het vlees uit elkaar en meng met de bbq saus.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel