Pulled pork met Amerikaanse bbq saus

Pulled pork met Amerikaanse bbq saus
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 720m
- 01 June 2021 In Amerika is de barbecue-scene huge. Maar ook in België kunnen ze er wat van. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter een typisch Amerikaans barbecue gerecht. Pulled pork en die topt hij af met een Amerikaanse barbecuesaus. Als bijgerecht nog iets Amerikaans, namelijk sweet potatoes. Gepofte zoete aardappel met munt zout.
- 01 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
BBQ kruiden
  • 10 gr cayennepeper
  • 20 gr paprikapoeder
  • 5 gr gedroogde basilicum
  • 20 gr zeezout
  • 5 gr gedroogde tijm
  • 10 gr kerriepoeder
Pulled pork
  • 3.5 kg uitgebeende varkensschouder
  • 6 el milde mosterd
Bierbad
Appelspray
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml ketchup
  • 100 ml ciderazijn
  • 100 ml bourbon of amerikaanse whiskey
Amerikaanse bbq saus
Extra's
  • 1 bbq smoker
  • 1 verpakking houtsnippers van whiskeyvaten
  • 1 vuurvaste ovenschaal
  • 1 rol aluminiumfolie
  • bbqsmoker
  • rooksnippers
  • vuurvaste ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereiding van het recept

Bereiding:
Stook de barbeque smoker op tot een temperatuur van 110°C.

BBQ kruiden:
Meng voor de bbq kruiden alle droge kruiden met elkaar.

Pulledpork:
Been de varkensschouder uit. Smeer in met de mosterd en bestrooi met de bbq kruiden.

Bierbad:
Plet de knoflook. Halveer de ui met schil. Snij de bleekselderij en de wortel in stukken. Schenk het bier of de wijn in een vuurvaste ovenschaal. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, wortel, ui, bleekselderij en knoflook toe en zet de ovenschaal in de kolen.

Appelspray:
Meng de appelsap, ketchup, ciderazijn en de whiskey.

Vlees garen:
Laat het vlees circa 6 uur garen met gesloten deksel. Wrijf het vlees elk uur in met de appelspray. Wikkel de varkensschouder in aluminiumfolie en laat liggen in de bbq. Zo blijft het vlees lekker sappig. Na 12 uur zou de schouder een kerntemperatuur moeten hebben van 87°C .

Amerikaanse bbq saus:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng alle ingrediënten aan de kook. Laat het geheel circa 15 minuten inkoken tot sausdikte. Schep de saus in een pot en laat afkoelen. In de koelkast is de saus circa 2 weken houdbaar.

Serveren:
Trek het vlees uit elkaar en meng met de bbq saus.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel