Pulled beef taco’s met pittige salsa


- 50 gr grof zeezout
- 1 eetl gerookt paprikapoeder
- 1 eetl knoflookpoeder
- 1 eetl uienpoeder
- 1 eetl gedroogde tijm
- 1 eetl gedroogde oregano
- 1 eetl zwarte peper
- 3 tl witte peper
- 2 tl cayennepeper
- 1 tl gemalen laurier
- 2 kg rundernek of schouder of onderrib gesealed in braadzak
- 1 doosje tacoschelpen
- fles whiskey met spraykop
- 1 stuk witte kool
- 1 stuk rode kool
- 1 stuk winterwortel
- 1 eetl fijne mosterd
- 1 eetl vloeibare honing
- 4 eetl extra vergine olijfolie
- 2 eetl mayo
- Zwarte peper
- 1 stuk groene jalapeno
- 1 stuk rode ui
- 5 stuks tomaten
- 2 stuks teentjes knoflook
- 1 stuks mango
- Peper + zout
- Olijfolie
- spuit/ injectie
Pulled beef taco’s
Steek de gas-bbq aan op circa 180 graden.
Meng de ingrediënten voor de rub met elkaar en smeer het vlees ermee in, maar houd nog een beetje over. Brand het vlees direct aan boven het vuur voor circa 15 minuten. Verlaag de temperatuur tot 110 graden. Stop het vlees in de braadzak en leg in de braadslee voor circa 4 uur op 110 graden.
Vang de bouillon uit de braadslee op en vul hiermee de spuit. Injecteer het vlees op circa 3 centimeter afstand van elkaar. Leg direct op het vuur op de bbq. Spray het vlees met de whiskey en laat in circa 20 minuten karameliseren.
Meng de mosterd, honing, olie en mayonaise met elkaar en breng op smaak met peper. Rasp de witte en rode kool en voeg toe. Schil en rasp de wortel en voeg toe. Meng alles goed.
Snijd de jalapeno en knoflook heel fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat en mango in blokjes. Meng alles goed met elkaar en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Trek het vlees met een vork uit elkaar. Breng op smaak met de overgehouden rub.
Rooster de tacoschelpen kort op de hete barbecue. Vul de tacoschelpen met de koolsalade, pulled beef en de pittige salsa.
