Puerco Pibil

Puerco Pibil
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 81m
Koken 660m
24Kitchen - 23 June 2022 Maak een heerlijke Mexicaanse marinade, leg daar een sappig stuk varkensvlees in, verpak dit in bananenbladeren, leg het op de barbecue. en dan….. krijg je puerco pibil. Een van de lievelingsgerechten van onze Ralph. En Jord maakt kebabs van gamba’s….en worst! Samen met een cajun-style remoulade saus is dit echt een verrassend lekkere combi.
24Kitchen - 23 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Voor het vlees
  • 2.5 kg uitgesneden varkensschouder (aan een stuk zonder zwoerd; alternatief: varkensnek)
  • 4 st grote bananenbladeren
Voor de specerijenpasta
  • 5 el annattopoeder (achiote)
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 tl pimentpoeder
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 1 el versgemalen zwarte peper
  • 1.5 el zout
  • 2 el knoflookpuree
  • 75 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 50 ml versgeperst limoensap geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • 1 scheutje tequila
Bereiding van het recept

Bereiding

Puerco Pibil

Snijd het vlees aan de boven- en onderkant om de 5 cm in. De sneden moeten 2 cm diep zijn. Doe de ingrediënten voor de specerijenpasta in een kom en meng ze. Wrijf het vlees er aan alle kanten mee in. Wikkel het vlees in de pisangbladeren en daarna in aluminiumfolie. Prik voorzichtig wat gaatjes in de bovenkant van de folie zodat de hitte weg kan – prik hierbij niet in het bananenblad.

Verwarm de barbecue voor tot 120 °C. Leg het vleespakket op de barbecue en laat het met gesloten deksel minstens 10-12 uur garen. De kerntemperatuur van het vlees moet minstens 90 °C zijn en het vlees zo zacht dat het vanzelf uit elkaar valt.

Haal het vlees van de barbecue en leg het op een schaal. Verwijder de folie. Knip de pisangbladeren rondom los en verwijder het zo verkregen ‘deksel’. Pluk het vlees met twee vorken in grote stukken en serveer het op maistortilla’s. Geef er rode-uiringen bij.

 

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel