Potjekos met lendebiefstuk


- 200 ml olie
- 4 Privé: Uien
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 400 gr lendebiefstuk
- 20 gr kerriepoeder
- 2.5 gr kurkuma
- 1 gr korianderpoeder
- 4 Privé: Zoete aardappel oranje
- 2 Privé: Winterpeen
- 1 Privé: Courgette groen
- 1 scheutje olijfolie
- 200 ml water
- 4 Privé: Tomaten
- 4 Privé: Baby mais
- 1 bbq
- 1 Dutch oven
- Dutch oven (gietijzeren pan met deksel)
Bereid een houtskool bbq voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180-200°C is bereikt.
Potjekos:
Verhit de olie in een Dutch oven. Voeg de ui en de knoflook toe. Bak circa 3 minuten.
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. Plak het vlees aan de zijkanten van de Dutch oven. Doe de deksel op de pan. Het vlees zal vanzelf loslaten van de zijkant. Voeg de specerijen toe. Roer dit alles goed door elkaar.
Leg de plakken zoete aardappel bovenop het vlees. Verdeel de plakken wortel erover. Sluit af met de courgette. Blus af met een scheutje olie en het water. Doe de deksel erop. Schep wat houtskool op de deksel.
Laat het geheel zachtjes circa 30 minuten sudderen. Voeg de tomaten en baby maïs toe en gaar nogmaals circa 30 minuten tot alles goed gaar is.
