Potjekos met lendebiefstuk

Potjekos met lendebiefstuk
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 60m
- 14 May 2021 Potjekos, potjekos? Zit er bij Harm-Jan een steekjelos? Potjekos is Zuid-Afrikaans voor “een waanzinnig lekker gerecht gemaakt door Harm-Jan in BBQSTREET”. Harm-Jan laat zien hoe je voor de potjekos het vlees tegen de rand van de pan bakt. Klinkt gek? Is het ook! Maar wel lekker. En hij maakt Marokkaanse kip. Dus het zuiden en het noorden van Afrika worden goed bediend, deze aflevering.
- 14 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Potjekos
Groenten
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 Dutch oven
  • Dutch oven (gietijzeren pan met deksel)
Bereiding van het recept

Bereid een houtskool bbq voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180-200°C is bereikt.

Potjekos:
Verhit de olie in een Dutch oven. Voeg de ui en de knoflook toe. Bak circa 3 minuten.

Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. Plak het vlees aan de zijkanten van de Dutch oven. Doe de deksel op de pan. Het vlees zal vanzelf loslaten van de zijkant. Voeg de specerijen toe. Roer dit alles goed door elkaar.

Leg de plakken zoete aardappel bovenop het vlees. Verdeel de plakken wortel erover. Sluit af met de courgette. Blus af met een scheutje olie en het water. Doe de deksel erop. Schep wat houtskool op de deksel.

Laat het geheel zachtjes circa 30 minuten sudderen. Voeg de tomaten en baby maïs toe en gaar nogmaals circa 30 minuten tot alles goed gaar is.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel