Portugese sardientjes in zout met gegrilde aardappelsalade

Portugese sardientjes in zout met gegrilde aardappelsalade
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 5m
24Kitchen - 16 June 2022 Vergeet de sardientjes uit blik en leg ze net als Jord, vers uit de zee, op de barbecue. Maak je Portugeze feestje compleet met een aardappelsalade waar je stijl van achterover slaat. Daarna nog ruimte voor nog meer grill genot? Harm Jan grilt niet alleen flat iron steak, maar ook Chinese kool en mango. Ook benieuwd hoe dat samenkomt op een bord?
24Kitchen - 16 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Portugese sardientjes
  • 1 kg verse sardines, schoongemaakt
  • 3 el goede olijfolie
  • 3 el grof zeezout
  • 1 citroen
Aardappelsalade
  • 400 g roseval aardappels in partjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 100 g chorizo, plakjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el appelcider azijn
  • 0.5 rode peper
  • 4 takjes peterselie
  • 2 bleekselderij stengels grof gesneden
  • 1 rode ui
  • plancha
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van circa 200 °C.


Aardappelsalade 

Snijd de aardappels in partjes. Meng de aardappelpartjes met de olijfolie, tijmblaadjes, zout en versgemalen zwarte peper. Smeer de plancha in met een beetje olijfolie, leg de aardappelpartjes erop en rooster ze in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de aardappels iets afkoelen.

Grill de chorizo plakken kort totdat deze krokant worden, laat afkoelen op keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Snijd de rode peper in ringetjes, de ui in grove ringen, de bleekselderij in stukjes en de peterselie fijn. 

Meng in een grote de mayonaise, peper en zout, mosterd en azijn tot een dressing. Voeg de gesneden ingrediënten toe en meng goed door. Meng de aardappels erdoor. 

Portugese sardientjes

Dep de sardines goed droog, besprenkel met de olijfolie en een royale hoeveelheid grof zeezout. Plaats de sardines op het rooster en grill circa 2 minuten per zijde totdat de sardines gaar zijn. Snijd de citroen in partjes en gril kort op de snijkant. 

Serveer de sardines op een schaal met de citroenpartjes en de aardappelsalade. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel