Portobello met gepofte zoete aardappelpuree

Portobello met gepofte zoete aardappelpuree
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 60m
24Kitchen - 07 January 2022 Vergeet de hotdogs van de Zweedse woongigant. Deze winterse versie van Harm-Jan is pas echt om je vingers bij op te (vr)eten. Ook maakt hij een heerlijk groentegerecht: Portobello gevuld met zoete aardappelpuree en crunchy hazelnoten.
24Kitchen - 07 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 4 st portobello's
  • 2 st zoete aardappels
  • 1 st rode paprika
  • 60 gr hazelnoten
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • BBQ met deksel
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 200 ºC.

Prik wat gaatjes in de zoete aardappel, smeer in met olijfolie en pak stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in circa 45-60 minuten gaar poffen. Draai tussendoor om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.

Snijd de paprika in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de paprika en de hazelnoten circa 4 minuten. Snijd de peterselie fijn.

Verwijder de schil van de aardappels. Doe het vruchtvlees in een kom en prak fijn met een vork. Voeg de gebakken paprika en hazelnoten en de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

Vul de portobello´s met het aardappel mengsel. Verbrokkel de geitenkaas erboven. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de BBQ.

Doe de deksel van de BBQ dicht, dan smelt de kaas extra snel. Bak de portobello ongeveer 10 -12 minuten op de BBQ.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel