Portobello met gepofte zoete aardappelpuree


- 4 st portobello's
- 2 st zoete aardappels
- 1 st rode paprika
- 60 gr hazelnoten
- 0.5 bosje bladpeterselie
- 150 gr zachte geitenkaas
- BBQ met deksel
Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 200 ºC.
Prik wat gaatjes in de zoete aardappel, smeer in met olijfolie en pak stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in circa 45-60 minuten gaar poffen. Draai tussendoor om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
Snijd de paprika in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de paprika en de hazelnoten circa 4 minuten. Snijd de peterselie fijn.
Verwijder de schil van de aardappels. Doe het vruchtvlees in een kom en prak fijn met een vork. Voeg de gebakken paprika en hazelnoten en de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Vul de portobello´s met het aardappel mengsel. Verbrokkel de geitenkaas erboven. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de BBQ.
Doe de deksel van de BBQ dicht, dan smelt de kaas extra snel. Bak de portobello ongeveer 10 -12 minuten op de BBQ.
