Portobello Caprese & Gevulde paprika


- 4 stuks portobello's
- 1 bol buffelmozzarella
- 16 stuks cherrytomaatjes
- 0.5 bosje bosje verse basilicum
- olijfolie
- zout en peper
- 1 stuk ui
- 1 eetl sambal
- 2 stuks knoflook
- 500 gr rundergehakt
- 1 stuk ei
- 4 stuks rode paprika's
- olijfolie
- paneermeel
- peper, zout
- Vuurvaste schaal voor op de BBQ
- kwastje om in te vetten
- keukenpapier
Portobello Caprese
Bereidingswijze Portobello vullen:
Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen. Kwast de portobello’s van buiten en binnen in met olijfolie. Verdeel de buffelmozzarella in vier porties. Vul de portobello met mozzarella, tomaatjes en verse basilicum. Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in het midden op het rooster van de barbecue, als je een deksel op de BBQ hebt dan mag deze dicht, maar het hoeft niet. Laat ze 15-20 minuten garen tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel er nog een beetje olijfolie over, en garneer met nog wat verse basilicum.
Gevulde paprika met gehakt:
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de sambal en knoflook toe en bak circa 1 minuut. Rul het gehakt in een hete pan met een scheutje olijfolie. Meng het gehakt met het ei en voeg de gebakken ui toe. Voeg zoveel paneermeel toe tot het gehakt wat droger aanvoelt. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed.
Snijd de paprika’s in de lengte door de helft. Haal de zaadlijsten eruit en vul de paprika’s met het gehakt.
Leg de gevulde paprika’s op een bakplaatje en plaats ze op de barbecue direct boven het vuur.. Gril de paprika’s totdat ze zacht en gaar zijn in circa 20 minuten op 180 graden.
