Portobello Caprese & Gevulde paprika

Portobello Caprese & Gevulde paprika
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 20m
Koken 40m
- 02 July 2020 Praatjes vullen geen gaatjes. Maar Harm-Jan vult in deze aflevering van BBQ Street wel een portobello en een paprika. De een a la caprese en de ander met pittig gehakt. Dit kun jij ook!
- 02 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 4 stuks portobello's
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 16 stuks cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje bosje verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 stuk ui
  • 1 eetl sambal
  • 2 stuks knoflook
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 stuk ei
  • 4 stuks rode paprika's
  • olijfolie
  • paneermeel
  • peper, zout
  • Vuurvaste schaal voor op de BBQ
  • kwastje om in te vetten
  • keukenpapier
Bereiding van het recept

Portobello Caprese

Bereidingswijze Portobello vullen:
Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen. Kwast de portobello’s van buiten en binnen in met olijfolie. Verdeel de buffelmozzarella in vier porties. Vul de portobello met mozzarella, tomaatjes en verse basilicum. Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in het midden op het rooster van de barbecue, als je een deksel op de BBQ hebt dan mag deze dicht, maar het hoeft niet. Laat ze 15-20 minuten garen tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel er nog een beetje olijfolie over, en garneer met nog wat verse basilicum.

Gevulde paprika met gehakt:
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de sambal en knoflook toe en bak circa 1 minuut. Rul het gehakt in een hete pan met een scheutje olijfolie. Meng het gehakt met het ei en voeg de gebakken ui toe. Voeg zoveel paneermeel toe tot het gehakt wat droger aanvoelt. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed.
Snijd de paprika’s in de lengte door de helft. Haal de zaadlijsten eruit en vul de paprika’s met het gehakt.
Leg de gevulde paprika’s op een bakplaatje en plaats ze op de barbecue direct boven het vuur.. Gril de paprika’s totdat ze zacht en gaar zijn in circa 20 minuten op 180 graden.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel