Pizza vegetarisch met gegrilde groenten


- 250 gr bloem
- 1 snuf zout
- 1 tl suiker
- 150 ml lauwwarm water
- 7 gr gedroogde gist
- 1 el olijfolie
- 4 stuks grote rijpe tomaten
- 1 teen knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 rol geitenkaas met korst
- 2 el pijnboompitten
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Gietijzeren rooster voor direct grillen
- pizzasteen
- pizzaschep
- pizzasnijder
Bereiding
Pizzadeeg
Meng de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine. Los de gist en de suiker al roerend op in het water. Laat de keukenmachine op lage stand draaien en voeg langzaam het water-gistmengsel toe. Voeg de olie toe en laat de keukenmachine circa 7-8 minuten kneden tot een soepel elastisch deeg. Voeg, als het deeg te droog is, wat olijfolie en/of water toe en als het te vochtig is een beetje extra bloem. Vet een kom in met olijfolie en laat het deeg op een warme plek, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 2 uur rijzen. Je kunt met dit deeg 2 pizza’s maken.
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 320-350 °C. Verwarm de pizzasteen tot 280 °C.
Topping
Rasp voor de tomatensaus de tomaten boven een kom. Breng op smaak met zout. .
Snijd voor de kruidenolie de knoflook fijn. Meng de olijfolie met zout, peper, gedroogde oregano en de knoflook. Snijd de aubergine en de courgette in plakken en de ui in ringen. Smeer in met de kruidenolie en grill de groente kort op de barbecue. Snijd de geitenkaas in plakken, smeer ook in met de kruidenolie en gril kort om en om.
Pizza
Verdeel voor 1 pizza het deeg in twee stukken. Rol één stuk uit tot circa 1 ½ mm dikte (gebruik een beetje bloem om plakken te voorkomen). Schep een lepel van de geraspte tomaten op het deeg en verdeel tot 1 cm van de randen van het deeg.
Bestrooi, als de pizzasteen de juiste temperatuur heeft, een pizzaschep met bloem en schuif het deeg erop.
Verdeel de gegrilde groente en de geitenkaas over de pizza. Bestrooi met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Schuif de pizza op de pizzasteen en bak de pizza circa 4 – 6 minuten.
