Pizza vegetarisch met gegrilde groenten

Pizza vegetarisch met gegrilde groenten
Recept van Pitmaster X
Expert
Bereiding 45m
24Kitchen - 22 April 2022 Vleesch noch visch in deze aflevering van BBQSTREET. Onze mannen gaan voor verrassende vega gerechten. Ralph laat zien hoe je van knolselderij een heerlijke shoarma maakt. En bij Roel gaat er een lekkere pizza op de barbecue die hij belegd met gegrilde groente.
24Kitchen - 22 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Pizzadeeg (voor 2 pizza's)
  • 250 gr bloem
  • 1 snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 150 ml lauwwarm water
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 el olijfolie
Topping
  • 4 stuks grote rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 rol geitenkaas met korst
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Gietijzeren rooster voor direct grillen
  • pizzasteen
  • pizzaschep
  • pizzasnijder
Bereiding van het recept

Bereiding

Pizzadeeg
Meng de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine. Los de gist en de suiker al roerend op in het water. Laat de keukenmachine op lage stand draaien en voeg langzaam het water-gistmengsel toe. Voeg de olie toe en laat de keukenmachine circa 7-8 minuten kneden tot een soepel elastisch deeg. Voeg, als het deeg te droog is, wat olijfolie en/of water toe en als het te vochtig is een beetje extra bloem. Vet een kom in met olijfolie en laat het deeg op een warme plek, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 2 uur rijzen. Je kunt met dit deeg 2 pizza’s maken. 

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 320-350 °C. Verwarm de pizzasteen tot 280 °C.

Topping 

Rasp voor de tomatensaus de tomaten boven een kom. Breng op smaak met zout. .

Snijd voor de kruidenolie de knoflook fijn. Meng de olijfolie met zout, peper, gedroogde oregano en de knoflook. Snijd de aubergine en de courgette in plakken en de ui in ringen. Smeer in met de kruidenolie en grill de groente kort op de barbecue.  Snijd de geitenkaas in plakken, smeer ook in met de kruidenolie en gril kort om en om. 

 

Pizza
Verdeel voor 1 pizza het deeg in twee stukken. Rol één stuk uit tot circa 1 ½ mm dikte (gebruik een beetje bloem om plakken te voorkomen). Schep een lepel van de geraspte tomaten op het deeg en verdeel tot 1 cm van de randen van het deeg. 

Bestrooi, als de pizzasteen de juiste temperatuur heeft, een pizzaschep met bloem en schuif het deeg erop.

 

Verdeel de gegrilde groente en de geitenkaas over de pizza. Bestrooi met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Schuif de pizza op de pizzasteen en bak de pizza circa 4 – 6 minuten.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel