Pizza met mortadella, burrata & pistachenootjes

Pizza met mortadella, burrata & pistachenootjes
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 240m
Koken 20m
24Kitchen - 01 June 2022 Je proeft de Spaanse zon in deze heerlijke, frisse gazpacho. Ralph geeft deze soep een extra smaak dimensie door de groente eerst te grillen op de barbecue en dan pas te pureren. En Jadis neemt je mee naar Italië en combineert typisch Siciliaanse ingrediënten op een waanzinnige pizza.
24Kitchen - 01 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Pizzadeeg
  • 8 g Biologische rietsuiker of kristalsuiker
  • 300 ml lauwwarm water + een extra scheutje
  • 7 g gedroogde gist
  • 500 g bloem (extra fijn)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 10 g zout
  • 1 handjevol semola
Topping
  • 50 g mozzarella
  • 5 dunne plakjes mortadella
  • 1 kleine bol burrata
  • 10 pistachenootjes
  • 0.5 biologische citroen
  • Keukenmachine, optioneel pizzaroller, handrasp, barbecue, pizzasteen, Thermapen (infrarood)
Bereiding van het recept

Pizza met mortadella

Meng 1 eetlepel van de suiker met een scheutje (1-2 el) lauwwarm water en de gist. Maak er een papje van zodat het gaat bubbelen en de gist activeert. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Meng de bloem met het gistpapje, olijfolie, zout en de rest van de suiker in een keukenmachine of kneed minimaal 10 minuten met de hand en zet afgedekt met een natte theedoek op een warmere plek in het huis. Laat minimaal 4 uur tot een nacht rijzen. Je kunt van het deeg 4-6 pizza’s maken. Let er op dat de ingrediënten voor de topping per pizza staan aangegeven.

Strooi wat semola over je aanrecht.

Verdeel het pizzadeeg in 4-6 gelijke bollen en rol ze een voor een uit met een pizzaroller (of wijnfles). Ze mogen een 1⁄2 centimeter dik zijn en de buitenrand kun je ze met je knokkels of vingers een beetje omhoog duwen, als je van een dikkere korst houdt.

Je kunt het deeg in de koelkast bewaren, maar beter is om het dezelfde dag nog te bakken en op te eten.

Pizza bakken

Verwarm de pizzaoven of afsluitbare barbecue met pizzasteen op circa 300-350°C. 

Snijd de mozzarella in stukjes. Hak de pistachenootjes. Verdeel de mozzarella over de pizza. Bak in circa 2-3 minuten gaar. 

Leg de mortadella, burrata en de pistachenootjes erop. Rasp de schil van de citroen er overheen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel