Pizza met eekhoorntjesbrood en gerookte pancetta

Pizza met eekhoorntjesbrood en gerookte pancetta
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 45m
Koken 30m
24Kitchen - 18 January 2022 De lekkerste pizza’s worden niet bezorgd of komen uit de oven. Die maak je zelf op de barbeque. Peter laat zien hoe je in een handomdraai een overheerlijke, winterse pizza maakt met eekhoorntjesbrood en pancetta. Heb je daarna nog trek? Dan volgt er nog een kabeljauwhaasje gegaard in gerookte boter.
24Kitchen - 18 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Pizzadeeg
  • 35 gr verse gist
  • 100 ml lauw water
  • 400 gr bloem
  • 100 gr griesmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 3 tl olijfolie
Basis Tomatensaus
Topping
  • 100 ml basis tomatensaus
  • 2 stuks vers eekhoorntjesbrood
  • 1 rode ui
  • 8 plakjes gerookte pancetta
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 gr pecorino
Extra's
  • 1 plasticfolie
  • 1 bakpapier
  • 1 blender/staafmixer
  • 1 pizzasteen
  • 1 pizzasnijder
  • BBQ met deksel
  • Pizzasteen
  • Pizzasnijder
  • Pizzadome
Bereiding van het recept

Pizzadeeg:

Week de gist in het water. Meng de bloem met het griesmeel en het zout. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de opgeloste gist in. Strooi een snufje snufje suiker langs de buitenrand.

Meng het gistmengsel voorzichtig met wat bloem. Meng beetje bij beetje alle bloem erdoor. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Voeg, als het deeg wat te stug aanvoelt, nog een beetje olijfolie toe. 

Maak twee gelijke deegballen en leg deze elk in een aparte kom. Dek af met plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen (of 12 uur in de koelkast).

Basis tomatensaus

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Dompel de tomaten onder in kokend water en laat ze schrikken in ijswater. Verwijder het vel en de steelaanzet en duw er het meeste vocht uit. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee.

Snijd de knoflook fijn. Ris en snijd de rozemarijn en de basilicum fijn. Meng de olijfolie met de knoflook, basilicum en de rozemarijn. Overgiet de tomaten met deze knoflook-kruidenolie. Bestrooi met peper, zeezout en de suiker. Laat circa 3 uur garen in de oven.

Pureer de tomaten in de blender of met behulp van de staafmixer tot een gladde saus. Voor de pizza heb je niet alle saus nodig. Je kunt deze goed in de koelkast of in de vriezer bewaren. 

Opbouw pizza
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 250 ºC. Leg de pizzasteen al op de barbeque. 

Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg dun uit. Prik het deeg in met een vork. 

Verdeel de tomatensaus over het midden van de pizza, maar laat de randen vrij.

Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd in plakken. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de basilicum en de rozemarijn fijn. 

Verdeel het eekhoorntjesbrood, uienringen en de pancetta over de pizza. Garneer met de kruiden en rasp de pecorino erover.

Bak de pizza met gesloten deksel in circa 5 minuten gaar.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel