Picanha steak met gebrande zoete puntpaprika

Picanha steak met gebrande zoete puntpaprika
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 30m
24Kitchen - 04 April 2022 De Zuid-Amerikaanse zon op je barbecue? Peter maakt voor jou zijn ultieme Argentijnse picanha van de grill. En Ralph laat zien dat je ook groente op stoere wijze kunt bereiden op de barbecue. Want een bloemkool overgoten met notenboter en geurige Indiase kruiden is zelfs voor de grootste vleesliefhebber fantastisch om eens te proberen.
24Kitchen - 04 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Picanha steak
  • 800 gr Picanha steak
Geplette aardappels met knoflook olie
  • 1 kg aardappelen
  • 100 ml knoflookolie
  • 1 fleur de sel
  • 1 peper uit de molen
  • 1 mespunt kaneelpoeder
Rub
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 el zeezout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el cayennepoeder
  • 2 tl koffie
  • 1 tl komijn
  • 0.25 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl bruine suiker
Gebrande zoete puntpaprika
  • Aromatisch houten plankje voor de BBQ
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.

Geplette aardappelen met knoflookolie
Kook de aardappelen in de schil 5 minuten in gezouten water. Zorg ervoor dat de aardappelen nog niet gaar zijn. Doe de aardappelen in een gietijzeren pan, overgiet rijkelijk met de knoflookolie, bestrooi met fleur de sel en peper uit de molen.

Zet de aardappelen op je barbecue. Neem een zware deksel of bord dat ongeveer de grootte van de pan heeft en zet omgekeerd op de aardappelen. Duw even aan zodat de aardappelen wat gekneusd worden. Laat het bord op de aardappelen liggen en laat ze zo 10 minuten verder garen. 

Schep de aardappelen op een schaal en bestuif ze met de kaneelpoeder. 

Pincha steak
Maak de rub. Snijd het vlees in dikke plakken en wrijf ze in met de rub. Steek op grote spiezen. Grill het vlees in maximaal 10 minuten op directe hitte. 

Verbrande zoete puntpaprika
Blaker de paprika’s 5 minuten zwart in de hete kolen van je barbecue. Draai ze om de minuut een kwartslag. Haal uit de kolen en schraap het verbrande vel af met een scherp mesje. 

Hak de knoflook fijn. Ris de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Leg de paprika’s op het houten plankje en strooi er de knoflook, rozemarijn, tijm, jeneverbessen en kruidnagels over. Besprenkel met de koolzaadolie en kruid met peper uit de molen en fleur de sel.

Laat de paprika’s aan de zijkant van je barbecue op lage temperatuur 30 minuten verder garen. Serveer de paprika’s als geheel.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel