Picanha steak met gebrande zoete puntpaprika


- 800 gr Picanha steak
- 1 kg aardappelen
- 100 ml knoflookolie
- 1 fleur de sel
- 1 peper uit de molen
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 2 el zeezout
- 1 tl kristalsuiker
- 1 el cayennepoeder
- 2 tl koffie
- 1 tl komijn
- 0.25 stuk ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl bruine suiker
- 4 stuks puntpaprika's
- 1 teen Privé: Knoflookbolletje
- 3 takjes Privé: Thijm
- 10 stuks jeneverbessen
- 5 stuks kruidnagels
- 3 el koolzaadolie
- 1 scheut peper uit de molen
- 1 scheut fleur de sel
- 3 takjes Privé: Rozemarijn
- Aromatisch houten plankje voor de BBQ
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Geplette aardappelen met knoflookolie
Kook de aardappelen in de schil 5 minuten in gezouten water. Zorg ervoor dat de aardappelen nog niet gaar zijn. Doe de aardappelen in een gietijzeren pan, overgiet rijkelijk met de knoflookolie, bestrooi met fleur de sel en peper uit de molen.
Zet de aardappelen op je barbecue. Neem een zware deksel of bord dat ongeveer de grootte van de pan heeft en zet omgekeerd op de aardappelen. Duw even aan zodat de aardappelen wat gekneusd worden. Laat het bord op de aardappelen liggen en laat ze zo 10 minuten verder garen.
Schep de aardappelen op een schaal en bestuif ze met de kaneelpoeder.
Pincha steak
Maak de rub. Snijd het vlees in dikke plakken en wrijf ze in met de rub. Steek op grote spiezen. Grill het vlees in maximaal 10 minuten op directe hitte.
Verbrande zoete puntpaprika
Blaker de paprika’s 5 minuten zwart in de hete kolen van je barbecue. Draai ze om de minuut een kwartslag. Haal uit de kolen en schraap het verbrande vel af met een scherp mesje.
Hak de knoflook fijn. Ris de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Leg de paprika’s op het houten plankje en strooi er de knoflook, rozemarijn, tijm, jeneverbessen en kruidnagels over. Besprenkel met de koolzaadolie en kruid met peper uit de molen en fleur de sel.
Laat de paprika’s aan de zijkant van je barbecue op lage temperatuur 30 minuten verder garen. Serveer de paprika’s als geheel.
