Picanha Rodizio met salsa

Picanha Rodizio met salsa
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 80m
- 03 August 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph een spectaculair gerecht. Picanha van het spit. Hiermee maak je echt indruk op je barbecuefeestje.
- 03 August 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 kg pcanha (rundvlees staartstuk)
  • 5 eetl grof zeezout
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk groene paprika
  • 1 stuk tak cherry trostomaten
  • 0.5 0.5 groene jalapeno peper
  • 0.5 0.5 rode chilipeper
  • 1 stuk limoen
  • 0.5 bosje koriander
  • olijfolie
  • 4 stuks kroppen bindsla
  • 1 stuk sinaasappel
  • 8 eetl zonnebloemolie
  • 0.5 eetl verse oregano
  • 1 eetl scherpe mosterd
  • peper, zout
  • 150 gr gemengde noten
  • 2 eetl water
  • 100 gr suiker
  • 2 eetl ahornsiroop
  • 1 stuk ananas
  • 150 gr boter
  • 150 gr bruine suiker
  • 2 stuks limoenen
  • 1 stuk rode peper
  • 150 ml slagroom
  • flinke scheut bruine rum
  • vanille-ijs
  • takje munt
Bereiding van het recept

Picanha Rodizio

Snijd de vetlaag van het vlees ruitvormig in, maar snijd er niet doorheen. Bestrooi de ingesneden vetlaag royaal met grof zout en masseer het goed in. Laat het vlees op een warme plaats circa 10 minuten rusten. Haal het overtollige zout eraf en snijd het vlees dwars op de draad in plakken van circa 6 centimeter. Rijg de stukken vlees in een golfpatroon aan de spiezen, zodat er aan beide kanten vet zit.
Rijd de spiezen aan de draaispit en leg circa 50 minuten op de bbq. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken, zo dat elke plak een vetrandje heeft.

Salsa:
Pof de tomaatjes op de bbq. Leg de paprika’s in de hete kolen tot de schil zwartgeblakerd is. Haal de zwarte schil van de paprika’s en snijd de paprika en tomaat brunoise. Snijd de pepers in dunne ringetjes. Hak de koriander. Meng de paprika, tomaten, pepers en koriander in een kom. Pers de limoen erboven uit. Voeg de olie, peper en zout toe.

Sla:
Snijd de kroppen sla in de lengte in vieren, maar laat het onderste deel zitten. Rooster circa 2 minuten per kant. Pers een halve sinaasappel uit boven een kommetje en voeg de olie en mosterd toe. Hak de oregano en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de sla met de vinaigrette.

Gekaramelliseerde noten:
Rooster de notenmix in een droge skillet op de bbq tot de noten lekker ruiken. Plaats de geroosterde noten op een bord met bakpapier. Doe in de warme pan het water en de suiker en laat rustig karamelliseren. Stort de karamel over de noten en giet de ahornsiroop erover. Laat de notenkaramel uitharden op het bakpapier en hak grof.

Rum-ananas:
Verwarm een bbq met achterbrander of een met een draaispit voor.
Schil en snijd de ananas. Snijd de houtige puntjes in het vruchtvlees met daarin de zaden eruit door met een scherp mes een V-vormige insnijding te maken. Hierdoor ontstaat er een decoratief spiraalpatroon. Bestrijk de ananas met wat zonnebloemolie en steek dan een lange spies of spit vanaf de onderkant door de ananas. Rooster de ananas al draaiende circa 45 minuten.
Smelt de boter met de suiker in een pannetje. Pers hier de limoenen boven en voeg de rum toe. Snijd de rode peper en voeg toe. Laat nog circa 10 minuten pruttelen. Bestrijk de ananas om de 5 minuten rondom met de rumboter.
Haal de ananas van het spit en snijd in schijven. Roer de slagroom door de rest van de boter. Dien de ananas op met een bol vanille-ijs en de slagroom. Garneer met de munt en de gekaramelliseerde noten.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel