Picanha met gegrilde okra-paprikaspiezen

Picanha met gegrilde okra-paprikaspiezen
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 20m
Koken 60m
24Kitchen - 13 June 2022 Een Cubaans feestje op de barbecue, dat is wat Ralph voor jou in petto heeft. Gegrilde kreeft met een mango-abrikozensalsa om je vingers bij af te likken. En wel eens gehoord van lady fingers? Harm Jan legt ze op de grill in deze avontuurlijke aflevering van BBQSTREET.
24Kitchen - 13 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Picanha met espresso rub
  • 330 g bruine suiker
  • 130 g gemalen espresso koffiebonen
  • 290 g zout
  • 30 g zwarte peper
  • 40 g knoflookpoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 el cayennepeper
  • 1.5 kg picanha
Okra-paprikaspiezen
  • 300 g okra
  • 2 rode zoete puntpaprika's
  • 1 olijfolie
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1 grof zeezout
  • churrasco vorkspies
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur 110 en 150°C.

Picanha met espresso rub

Meng alle ingrediënten voor de rub. 

Dep het vlees droog. Snijd de vetlaag kruislings in. Verdeel de rub over het vlees. Bak de vetzijde van de Picanha ongeveer 15 seconden boven direct vuur totdat het vet iets begint te smelten. Verplaats het vlees naar de indirecte zone en leg deze met de vetkant naar boven. Gaar tot een kerntemperatuur van 45 ºC is bereikt. 

Gril dan de picanha af. Wissel elke kant elke 10 seconden af en probeer te veel vlammen zoveel mogelijk te voorkomen. 

Als de buitenkant een mooie kleur heeft gekregen na circa 2 -3 minuten, laat het vlees dan 20 minuten rusten onder aluminiumfolie tot een kerntemperatuur van circa 50ºC.

Okra-paprikaspiezen

Was de okra’s en dep droog met keukenpapier. Snijd de puntpaprika’s in gelijke stukken (ongeveer even groot als de okra’s). 

Rijg de okra en de paprika aan de vorkspies. Smeer in met olijfolie en bestrooi met de cajunkruiden. Grill de spies circa 2 minuten per kant. Bestrooi na het grillen met een beetje zeezout. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel