Picadillo kip


- 3 tl korianderpoeder
- 3 tl komijnpoeder
- 3 tl annattopoeder
- 3 tl knoflookpoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 1.5 tl zwarte peper
- 1.5 tl zout
- 4 st Panklare kippenbouten a 250 g olijfolie
- 1 kleine ui, in kleine blokjes
- 1 groene paprika, geroosterd en in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 70 ml droge witte wijn
- 4 el ingelegde groene olijven (gevuld met paprika), in plakjes
- 1 handvol rozijnen
- 1 zout
Bereiding
Picadillo kip
Doe alle ingrediënten voor het specerijenmengsel in een kom en meng ze goed. Bestrijk de kippenbouten met wat olijfolie en wrijf ze in met de helft van het specerijenmengsel. Leg de kippenbouten op de barbecue en rooster ze aan weerszijden 12-15 minuten bij middelmatige temperatuur (180 °C).
Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op het rooster of de zijbrander. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak ze glazig. Roer dan de rest van het specerijenmengsel erdoor.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn, olijven en rozijnen toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout. Schik de kippenbouten op een schaal en giet de saus erover.
Kook de witte rijst gaar. Giet de bonen af en spoel onder de kraan. Gril de bakbananen op de barbecue.
Dien de kip op met witte rijst, zwarte bonen en gebakken banaan.
