Picadillo kip

Picadillo kip
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 20m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Voor het specerijenmengsel
  • 3 tl korianderpoeder
  • 3 tl komijnpoeder
  • 3 tl annattopoeder
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1.5 tl zwarte peper
  • 1.5 tl zout
Voor het vlees
  • 4 st Panklare kippenbouten a 250 g olijfolie
  • 1 kleine ui, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, geroosterd en in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 70 ml droge witte wijn
  • 4 el ingelegde groene olijven (gevuld met paprika), in plakjes
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 zout
Bereiding van het recept

Bereiding

Picadillo kip

Doe alle ingrediënten voor het specerijenmengsel in een kom en meng ze goed. Bestrijk de kippenbouten met wat olijfolie en wrijf ze in met de helft van het specerijenmengsel. Leg de kippenbouten op de barbecue en rooster ze aan weerszijden 12-15 minuten bij middelmatige temperatuur (180 °C).

Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op het rooster of de zijbrander. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak ze glazig. Roer dan de rest van het specerijenmengsel erdoor.

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn, olijven en rozijnen toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout. Schik de kippenbouten op een schaal en giet de saus erover. 

Kook de witte rijst gaar. Giet de bonen af en spoel onder de kraan. Gril de bakbananen op de barbecue. 

Dien de kip op met witte rijst, zwarte bonen en gebakken banaan.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel