Picadillo kip

Picadillo kip
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 20m
Koken 45m
24Kitchen - 21 June 2022 In deze aflevering van BBQSTREET legt Ralph en bijzonder kippetje op de grill. Hij jongleert met bijzondere ingrediënten en dan krijg je: Picadillo kip. Eentje om te onthouden, zo lekker! En Jord rijgt weer iets aan het spit vandaag. Hij gaat aan de slag met een summer style Italian porchetta. Draaien maar!
24Kitchen - 21 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Voor het specerijenmengsel
  • 3 tl korianderpoeder
  • 3 tl komijnpoeder
  • 3 tl annattopoeder
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1.5 tl zwarte peper
  • 1.5 tl zout
Voor het vlees
  • 4 st Panklare kippenbouten a 250 g olijfolie
  • 1 kleine ui, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, geroosterd en in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 70 ml droge witte wijn
  • 4 el ingelegde groene olijven (gevuld met paprika), in plakjes
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 zout
Bereiding van het recept

Bereiding

Picadillo kip

Doe alle ingrediënten voor het specerijenmengsel in een kom en meng ze goed. Bestrijk de kippenbouten met wat olijfolie en wrijf ze in met de helft van het specerijenmengsel. Leg de kippenbouten op de barbecue en rooster ze aan weerszijden 12-15 minuten bij middelmatige temperatuur (180 °C).

Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op het rooster of de zijbrander. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak ze glazig. Roer dan de rest van het specerijenmengsel erdoor.

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn, olijven en rozijnen toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout. Schik de kippenbouten op een schaal en giet de saus erover. 

Kook de witte rijst gaar. Giet de bonen af en spoel onder de kraan. Gril de bakbananen op de barbecue. 

Dien de kip op met witte rijst, zwarte bonen en gebakken banaan.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel