Parelhoen met pesto op de plank

Parelhoen met pesto op de plank
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 30m
VTM - 22 January 2022 Zin in een heerlijk groentegerecht van de grill? In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter een recept om je vingers bij op te eten. Het geheim? Scamorza en amaretti koekjes. En Peter laat zien hoe je heel eenvoudig een deftig BBQ gerecht op tafel zet: Parelhoen met pesto. Super lekker!
VTM - 22 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Parelhoen
Pesto
  • 6 teentjes Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 1 el amandelen
  • 3 el mosterd
  • 1 el honing
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes oregano
  • 4 stuks lente uitjes
  • 2 dl olijfolie
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 1 cederhouten plank
  • BBQ met deksel
  • cederhouten plank
Bereiding van het recept

Parelhoen

Peter de Clercq laat zien hoe je heel eenvoudig een deftig BBQ gerecht op tafel zet: Parelhoen met pesto. Super lekker!

Leg de houtenplankjes in een bak en giet daar de wijn in en zet iets zwaars op de plank zodat de plank onderstaat. Doe dit minimaal 2 uur van te voren.

Pel de knoflookteentjes en mix ze in de blender met de amandelen, de mosterd, de honing, de peterselie, het basilicum, de oregano, de lente uitjes en de olijfolie tot pesto.

Wrijf de parelhoenfilets in met de pesto en laat ze een nacht rusten in de koelkast.

Leg het cederhouten plankje op het rooster van de barbecue. Leg er de parelhoenfilets op en laat ze 15 minuten op 180 graden roosteren onder de deksel.

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel