Parelhoen met pesto op de plank

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Parelhoen
- 4 st Privé: Parelhoen
- 1 fles witte kookwijn
Pesto
- 6 teentjes Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 el amandelen
- 3 el mosterd
- 1 el honing
- 4 takjes bladpeterselie
- 4 takjes basilicum
- 4 takjes oregano
- 4 stuks lente uitjes
- 2 dl olijfolie
Extra's
- 1 bbq met deksel
- 1 cederhouten plank
- BBQ met deksel
- cederhouten plank
Bereiding van het recept
Parelhoen
Peter de Clercq laat zien hoe je heel eenvoudig een deftig BBQ gerecht op tafel zet: Parelhoen met pesto. Super lekker!
Leg de houtenplankjes in een bak en giet daar de wijn in en zet iets zwaars op de plank zodat de plank onderstaat. Doe dit minimaal 2 uur van te voren.
Pel de knoflookteentjes en mix ze in de blender met de amandelen, de mosterd, de honing, de peterselie, het basilicum, de oregano, de lente uitjes en de olijfolie tot pesto.
Wrijf de parelhoenfilets in met de pesto en laat ze een nacht rusten in de koelkast.
Leg het cederhouten plankje op het rooster van de barbecue. Leg er de parelhoenfilets op en laat ze 15 minuten op 180 graden roosteren onder de deksel.
Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten