Ouderwets lekkere spareribs

Ouderwets lekkere spareribs
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 240m
Koken 30m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Spareribs met BBQ rub
BBQ spray
  • 1 rest van bbq rub
  • 2 el suiker
  • 2 tl worcestersaus
  • 0.5 citroen
gegrilde wortels
  • 600 gr gekleurde wortels
  • 3 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 scheutje olijfolie
Groene asperges met Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gr truffelsalami
  • 300 gr Privé: Asperges groen
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • 1 beetje fleur de sel
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 pakje beukenhout
  • 1 koffiezetapparaat
  • 1 koffiefilter
  • Houtskool watersmoker (zoals de Napoleon Apollo 200 of 300 )
  • Koffiezet apparaat
  • Sprayflacon
  • Rookhout chuncks
Bereiding van het recept

Spareribs met BBQ rub

Bereid de bbq voor tot een temperatuur van 140 °C. Mix de ingrediënten voor de BBQ rub. Bestrooi de ribs met de kruidenmix. Rook de ribs op de barbecue in circa 3 ½ gaar. Voeg beukenhout toe voor een heerlijke rooksmaak. Je kunt de gaarheid checken door de spareribs met een tang vast te pakken. Als deze goed doorbuigt zijn de spareribs. Verpak de spareribs in aluminiumfolie en laat even rusten.

BBQ spray

Vul het koffiezetapparaat met vier kopjes water. Vul het filter met de rest van de BBQ rub en de suiker en zet het koffiezetapparaat aan. Schenk de vloeistof in een plantenspuit en voeg de worcestersaus en het sap van de citroen toe.
Spray ieder 30 minuten het vlees met de BBQ spray. Het vlees is gaar als je er makkelijk in kan prikken.

Gegrilde wortels

Kook de wortels circa 8-10 minuten. Meng de honing, ketjap en de olie en besmeer de wortels ermee. Grill de wortels op een rooster boven directe hitte heel kort om en om.

Groene asperges met Parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een pan en breng op smaak met een beetje zout.
Snijd de truffel salami in plakjes en bak in een pan om en om circa 2 minuten . Verwijder de uiteindes van de asperges en grill ze boven directe hitte. Bestrooi met de kaas, truffelsalami en de pijnboompitten. Serveer de gegrilde groenten bij de spareribs. 

Recepten voor 's avonds laat
In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

Venkel en kalfsvlees een heerlijke combinatie. Jord Althuizen maakt in deze aflevering van BBQSTREET op 24Kitchen een heerlijk bbq gerecht van kalfspicanha en een heerlijke venkelsalade

Summer style kalfs picanha

Een smaak explosie in je mond, deze Skirt Steak tortilla die Ralph maakt daar eet je je vingers bij op. te zien bij BBQSTREET op 24 Kitchen

Skirt steak tortilla’s

Gamba's en gerookte worst een heerlijke combinatie wat Jord Althuizen gaat maken in deze uitzending van BBQSTREET te zien op 24Kitchen

Cajun style shrimp & sausage kebabs

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel