Ouderwets lekkere spareribs


- 50 gr paprikapoeder
- 50 gr uienpoeder
- 50 gr zout
- 25 gr gemalen zout
- 12 gr knoflookpoeder
- 2 kg Privé: Varken spare ribs dik bevleesd KDV
- 1 rest van bbq rub
- 2 el suiker
- 2 tl worcestersaus
- 0.5 citroen
- 600 gr gekleurde wortels
- 3 el honing
- 2 el ketjap manis
- 1 scheutje olijfolie
- 2 el pijnboompitten
- 50 gr truffelsalami
- 300 gr Privé: bs Asperges groen
- 150 gr Parmezaanse kaas
- 1 beetje fleur de sel
- 1 bbq
- 1 pakje beukenhout
- 1 koffiezetapparaat
- 1 koffiefilter
- Houtskool watersmoker (zoals de Napoleon Apollo 200 of 300 )
- Koffiezet apparaat
- Sprayflacon
- Rookhout chuncks
Spareribs met BBQ rub
Bereid de bbq voor tot een temperatuur van 140 °C. Mix de ingrediënten voor de BBQ rub. Bestrooi de ribs met de kruidenmix. Rook de ribs op de barbecue in circa 3 ½ gaar. Voeg beukenhout toe voor een heerlijke rooksmaak. Je kunt de gaarheid checken door de spareribs met een tang vast te pakken. Als deze goed doorbuigt zijn de spareribs. Verpak de spareribs in aluminiumfolie en laat even rusten.
BBQ spray
Vul het koffiezetapparaat met vier kopjes water. Vul het filter met de rest van de BBQ rub en de suiker en zet het koffiezetapparaat aan. Schenk de vloeistof in een plantenspuit en voeg de worcestersaus en het sap van de citroen toe.
Spray ieder 30 minuten het vlees met de BBQ spray. Het vlees is gaar als je er makkelijk in kan prikken.
Gegrilde wortels
Kook de wortels circa 8-10 minuten. Meng de honing, ketjap en de olie en besmeer de wortels ermee. Grill de wortels op een rooster boven directe hitte heel kort om en om.
Groene asperges met Parmezaanse kaas
Rooster de pijnboompitten in een pan en breng op smaak met een beetje zout.
Snijd de truffel salami in plakjes en bak in een pan om en om circa 2 minuten . Verwijder de uiteindes van de asperges en grill ze boven directe hitte. Bestrooi met de kaas, truffelsalami en de pijnboompitten. Serveer de gegrilde groenten bij de spareribs.
