Ouderwets lekkere spareribs

Ouderwets lekkere spareribs
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 240m
Koken 30m
- 27 April 2021 Koffie en barbecue? Niet echt een voor de handliggende match. Tenzij je bbq kruiden in het koffiefilter doet! En als Pitmaster X daar dan spareribs mee insmeert, word je helemaal gek. In deze aflevering van BBQSTREET dus ouderwets lekkere spareribs! En daarbij? Groene asperges met kaas... té lekker.
- 27 April 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Spareribs met BBQ rub
BBQ spray
  • 1 rest van bbq rub
  • 2 el suiker
  • 2 tl worcestersaus
  • 0.5 citroen
gegrilde wortels
  • 600 gr gekleurde wortels
  • 3 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 scheutje olijfolie
Groene asperges met Parmezaanse kaas
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 pakje beukenhout
  • 1 koffiezetapparaat
  • 1 koffiefilter
  • Houtskool watersmoker (zoals de Napoleon Apollo 200 of 300 )
  • Koffiezet apparaat
  • Sprayflacon
  • Rookhout chuncks
Bereiding van het recept

Spareribs met BBQ rub

Bereid de bbq voor tot een temperatuur van 140 °C. Mix de ingrediënten voor de BBQ rub. Bestrooi de ribs met de kruidenmix. Rook de ribs op de barbecue in circa 3 ½ gaar. Voeg beukenhout toe voor een heerlijke rooksmaak. Je kunt de gaarheid checken door de spareribs met een tang vast te pakken. Als deze goed doorbuigt zijn de spareribs. Verpak de spareribs in aluminiumfolie en laat even rusten.

BBQ spray

Vul het koffiezetapparaat met vier kopjes water. Vul het filter met de rest van de BBQ rub en de suiker en zet het koffiezetapparaat aan. Schenk de vloeistof in een plantenspuit en voeg de worcestersaus en het sap van de citroen toe.
Spray ieder 30 minuten het vlees met de BBQ spray. Het vlees is gaar als je er makkelijk in kan prikken.

Gegrilde wortels

Kook de wortels circa 8-10 minuten. Meng de honing, ketjap en de olie en besmeer de wortels ermee. Grill de wortels op een rooster boven directe hitte heel kort om en om.

Groene asperges met Parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een pan en breng op smaak met een beetje zout.
Snijd de truffel salami in plakjes en bak in een pan om en om circa 2 minuten . Verwijder de uiteindes van de asperges en grill ze boven directe hitte. Bestrooi met de kaas, truffelsalami en de pijnboompitten. Serveer de gegrilde groenten bij de spareribs. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel