Recept van Pitmaster X

Ouderwets lekkere spareribs

Beginner
Voorbereiding 240m
Cooking 30m
Ouderwets lekkere spareribs
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • 4 stuks Spareribs a 800-1200 g
  • BBQ Rub
  • 2 el Paprikapoeder
  • 2 el Uienpoeder
  • 1 el Zout
  • 1 el Gemalen zwarte peper
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • BBQ Spray
  • 4 kopjes Koffie getrokken van de bbq rub
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 0.5 stuks Sap van citroen
  • 2 el Suiker
  • Gegrilde wortels
  • 600 g Gekleurde wortels
  • 3 el Honing
  • 2 el Ketjap Manis
  • 1 el Olijfolie
  • Groene Asperges met Parmezaanse kaas
  • 300 g Groene aspergetips
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 50 g Truffelsalami
  • 2 el Pijnboompitten
  • 1 tl Fleur de sel
  • Houtskool watersmoker (zoals de Napoleon Apollo 200 of 300 )
  • Koffiezet apparaat
  • Sprayflacon
  • Rookhout chuncks
Bereiding van het recept
Mix de ingrediënten voor de BBQ rub. Zorg dat je voldoende hebt voor de spare ribs en voor de koffie.

Bestrooi de ribs met de kruiden mix. Rook de ribs op de barbecue bij 140 graden. Trek koffie van de rest van de BBQ rub en 2 eetlepels suiker. Spray ieder 30 minuten het vlees. Het vlees is gaar als je er makkelijk in kan prikken.

Gegrilde wortels
Kook de wortels circa 10 minuten (wellicht iets korter? Met 10 minuten zijn ze al zacht). Smeer in met olijfolie en grill de wortels op een rooster boven directe hitte. Lepel de honing en de ketjap eroverheen als de wortels mooi bruin gekleurd zijn.

Groene asperges met Parmezaanse kaas
Aspergestips niet blancheren, is niet nodig.
Rooster de pijnboompitten. Bak de truffelsalami. Smeer de aspergetips in met olijfolie en grill ze boven directe hitte. Bestrooi met de kaas, truffelsalami en de pijnboompitten.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel