Ossobuco met pasta pesto


- 4 stuks kalfsschenkel
- 2 el venkelzaad
- 2 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij
- 2 stuks winterpeen
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes salie
- 1 stuk citroen
- 500 ml droge witte wijn
- 4 plakjes lardo (spek)
- 500 ml kalfsfond
- 4 stuks coeur de boeuf tomaten
- 1 tl zout (naar smaak)
- 1 tl peper (naar smaak)
- 2 takjes tijm
- 30 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 bosje basilicum
- 10 takjes peterselie
- 5 takjes dille
- 5 takjes platte peterselie
- 4 el olijfolie
- 1 tl peper (naar smaak)
- 500 gram spagetti
- Houtskool bbq
- Dutch oven
- Kookpan
- Blender / staafmixer
Dep de kalfsschenkels goed droog met keukenpapier en kruid ze met peper, zout en venkelzaadjes.
Verhit de olijfolie in een Dutch Oven en bak de schenkels rondom goudbruin.
Pel de ui en snijd hem grof.
Maak de wortels en de bleekselderij schoon en snijd grof.
Haal de schenkels uit de pan en grill ze stevig aan boven directe hitte op de BBQ.
Voeg de groeten toe aan de hete pan en bak goudbruin.
Voeg de tijm, laurier, en salie toe. Rasp de citroen boven de pan.
Leg het vlees bij de groenten en blus af met de wijn. Leg de lardo op het vlees.
Laat voor de helft in koken. En voeg het kalfsfond toe.
Laat 1 uur stoven op middelhoog vuur, met de deksel op de pan.
Snijd de tomaten in stukken en doe ze bij het vlees.
Warm de stoof nog 15 minuutjes door zonder deksel.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje.
Pel en snijd de knoflook grof.
Hak de Parmezaanse kaas in grove stukken.
Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten en de groene kruiden in de keukenmachine en maal tot een groene massa.
Voeg de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door.
De pesto moet niet de droog zijn maar ook niet te olieachtig.
Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er pesto naar smaak doorheen.
