Ossenhaas-spiesen met trinchado saus en Twister friet

Ossenhaas-spiesen met trinchado saus en Twister friet
Recept van Ralph de Kok
Gevorderd
Bereiding 30m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ossenhaas-spiesen
  • 600 gr Ossenhaas
  • 2 tl Chimichurri rub (Not Just BBQ)
Trinchado saus
  • 1 st Rode peper
  • 1 st Sjalot
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 st Laurierblaadjes
  • 2 takjes Verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 150 ml Rode Port
  • 240 ml Runderfond (of bouillon)
  • 4 el Olijfolie
  • 1 potje Kalamata-olijven zonder pit
  • 2 el Maizena (en een klein scheutje water)
Lamb Weston frietjes aan het spit
  • 1 zak Twister Fries (Lamb Weston)
Gepofte paprika mayonaise
  • 1 st Rode paprika
  • 1 st Ei
  • 1 el Azijn of citroensap
  • 0.5 el Mosterd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Gerookt paprikapoeder
  • 200 ml Zonnebloemolie
  • Spit
  • Grillmandje
  • Churrasco spiesen (Forged)
Bereiding van het recept

Ossenhaas-spiesen
Dep het vlees goed droog, snijd in stukken en rijg aan de spiesen. Bestrooi met wat zout en laat even staan.

Trinchado saus

Steek de barbecue aan en zorg voor een hete temperatuur. Verwarm er een skillet op met 3 el olijfolie en fruit hierin het sjalotje een paar
minuutjes. Doe de knoflook, rode peper, tijm en laurier erbij en bak nog even door. Giet er dan de port bij en laat een paar minuten inkoken.
Voeg de fond/bouillon er aan toe en laat weer inkoken. Snijd circa 10 olijfjes in plakjes en voeg toe aan de saus.

Haal de laurier- en tijmtakjes eruit en roer een papje van de maizena en water. Bind hiermee de saus tot de gewenste dikte en maak op smaak met versgemalen zwarte peper.

Gepofte paprika mayonaise

Leg de paprika tussen de kolen totdat deze rondom zwartgeblakerd is. Laat even afkoelen en verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukken. Doe alle ingrediënten, behalve de olie in het bakje van de staafmixer. Draai even door. Voeg dan een scheut olie toe, draai weer en herhaal dit tot je ziet dat de olie gaat binden. Voeg nu een grotere hoeveelheid olie toe en draai tot de gewenste dikte.

Frietjes aan het spit
Doe de frietjes in het grill mandje en bevestig deze in de barbecue. Rooster in circa 20-25 minuten goudbruin en knapperig.

Afmaken spiesen
Bestrooi, ondertussen, het vlees aan alle kanten ruimschoots met de rub en gril het vlees, direct, op een hele hete temperatuur aan elke kant tot het bruin en gekarameliseerd is. Gril, tijdens telkens omdraaien, het vlees tot een kerntemperatuur van 50-54 ºC en laat rusten. Schep de frietjes op een bord en leg de spiesen ernaast (kern bij serveren:52-56 ºC). Begiet de spiesen met de saus en strooi nog wat olijven over het geheel. Serveer de frietjes en de mayonaise bij de spiesen.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Ossenhaas-spiesen met trinchado saus en frietjes van ‘t spit
Zin om te barbecueën maar wil je wel snel aan tafel zitten? Dan zijn deze heerlijke ossenhaas-spiesen die Ralph maakt in deze aflevering van BBQ Street echt iets voor jou! Wat ze extra bijzonder maakt? De pittige, Portugese saus die je er overheen lepelt als ze net gegrild zijn. Maar kan het nog lekkerder? Ja zeker! Met een portie crunchy Lamb Weston Twister frietjes on the side!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel