Recept van Peter de Clercq

Op thee gerookte kipfilet

Advanced
Voorbereiding 60m
Bereiding 30m
Op thee gerookte kipfilet
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • 4 stuks kipfilet
  • 2 stuks kruidnagels
  • 1 stuk gedroogde sinaasappelschil
  • 1 eetl gedroogde chilivlokken
  • 3 eetl rietsuiker
  • 1 stuk steranijs
  • 0.5 stuk kaneelstokje
  • 0.5 eetl szechuanpeper
  • 3 eetl gerookt piramide zout
  • Handje houtsnippers
  • Handje theeblaadjes
  • Bbq met deksel
  • Koffiemolen
Bereiding van het recept

Alles samen in een pan eventjes opwarmen om de aroma’s vrij te maken . doe mengsel in een koffiemolen of in een blender. Malen tot een poedermengsel. Kruid de kipfilets en zet 1 uur in de koelkast .

Een handvol houtsnippers, een handvol groene theeblaadjes (linde , jasmijn enz.. ).

Maak de BBQ klaar met enkele kokosbriketten tot max 120°C. Leg de kooltjes aan 1 kant zodat je nog een vrije ruimte hebt. Week de houtschilfers 15 min in water. Strooi de houtschilfers op de briketten. Leg de kipfilets 30 min op de vuur vrije zone. Serveren in schijfjes.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel