Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta


- 200 gr Gedroogde morilles
- 200 gr Verse pasta (penne)
- 4 st Zeetongfilets
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Fish kruiden grinder (Not Just BBQ)
- 1 st Sjalot
- 1 st Voorgekookte kreeft
- 0.5 bosje Bieslook
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 2 st Sjalot
- 250 gr Boerenboter
- 50 ml Dragonazijn
- 100 ml Witte wijn
- 50 ml Slagroom
- 1 st Citroen
- 2 stuks cederhouten planken, geweekt in blond bier
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van circa 200°C.
Week de morilles circa 30 minuten in water. Snijd daarna in stukjes. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk het kreeftenvlees. Leg de tongfilets op de geweekte cederhouten plankjes en wrijf in met olijfolie en kruid met viskruiden. Grill de tongfilets circa 8 min in een gesloten bbq. Snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de sjalotjes en de morilles circa 2 minuten. Voeg de pasta en de kreeft toe en bak nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
Saus
Snipper de sjalotjes. Snijd de boter in blokjes. Voeg de sjalotjes toe aan een steelpannetje. Schenk de azijn en de wijn erbij en verwarm het geheel. Voeg de boter toe en laat smelten. Laat het geheel niet koken. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de citroen.
Serveren
Snijd de bieslook fijn. Serveer de pasta op de tong en lepel de saus erover. Garneer met de bieslook en rasp de Parmezaanse kaas er overheen.

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta.
Peter gaat in deze aflevering van BBQ Street aan de slag met lekkers uit de zee. Een visje wat je beslist eens gegeten moet hebben is zeetong. En als je deze dan bereid op een cederhouten plankje op de barbecue, zet je je smaakpapillen op scherp. Om over de pasta met kreeft en een romige morillesaus maar te zwijgen. Genieten met een hoofdletter G!