Oozy woozy burger


- 2 grote witte uien
- 400 ml karnemelk
- 300 gr bloem
- 2 el cayennepeper
- 400 gr Privé: Kalfs picanha
- 400 gr Privé: Entrecote
- 4 plakken cheddar
- 150 gr blauwe kaas
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 Privé: Banaansjalotten
- 1 el paprikapoeder
- 25 gr donkere basterdsuiker
- 20 ml sojasaus
- 50 ml appelciderazijn
- 60 gr ketchup
- 1 dubbele espresso
- 0.25 Privé: Rode kool
- 0.25 Privé: Witte kool
- 0.25 Privé: Winterpeen
- 0.5 rode ui
- 1 jalapeno peper
- 2 takjes peterselie
- 1.5 el mayonaise
- 2 el appelciderazijn
- 1 el grove mosterd
- 4 brioche broodjes
- 16 plakken augurk
- 1 bbq of grill
- 1 vleesmolen met 6-8 mm schijf
- 1 friteuse
- BBQ of grill
- Vlees/gehaktmolen met 6-8 mm schijf
- Friteuse
Oozy woozy burger
Espresso BBQ saus
Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Doe voor de espresso BBQ saus alle ingrediënten in een klein pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat minimaal 10 minuten sudderen zodat alle smaken goed loskomen. Breng op smaak met zout en peper.
Gefrituurde uienringen
Snijd de uien in ringen. Meng de uienringen met de melk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Verwarm een friteuse naar 190 °C. Verwijder de uienringen uit de melk en schud goed droog. Meng de bloem en cayennepeper en haal 1/3e van de ringen hier doorheen. Klop de overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi de ringen na het frituren met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.
Jalapeño-koolsalade
Snijd de rode- en de witte kool fijn. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijst en snijd de jalapeño in stukjes. Hak de peterselie fijn.
Meng in een kom voor de dressing de mayonaise, azijn, honing en de mosterd. Meng de gesneden ingrediënten door de dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Hamburgers grillen
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt bij het grillrooster. Snijd de brioche broodjes open en toast deze kort op het grillrooster. Bestrooi de hamburgers licht met zout en versgemalen zwarte peper. Grill de burgers kort en heet door deze op het rooster per kant circa 2 minuten te grillen. Bedek vervolgens vier burgers met cheddar en vier burgers met blauwaderkaas en laat de kaas kort smelten. Bouw vervolgens de burgers door eerst augurkplakken en de jalapeño-koolsalade op de broodjes te doen. Vervolgens de cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop te plaatsen en als laatste maak je de burgers af door de krokant gefrituurde uienringen en espresso-BBQ saus op de burgers te doen.
