Recept van Jord Althuizen

Oozy woozy burger

Advanced
Voorbereiding 120m
Cooking 60m
Oozy woozy burger
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Hamburgers
  • 400 g Picanha
  • 400 g Entrecote
  • 4 plakken Cheddar
  • 150 g Blauwe kaas
  • 4 stuks Brioche broodjes
  • 16 plakken Augurk
  • Gefrituurde uienringen
  • 2 Grote witte uien (in dikke ringen)
  • 400 ml Karnemelk
  • 300 g Bloem
  • 2 el Cayennepeper
  • Espresso BBQ-saus
  • 1 teentje Knoflook (fijngesneden)
  • 1 Sjalot (gesnipperd)
  • 1 el Gerookte paprikapoeder
  • 25 g Donkere basterdsuiker
  • 20 ml Sojasaus
  • 50 ml Appelciderazijn
  • 60 g Ketchup
  • 40 ml Espresso
  • Jalapeno-koolsalade
  • 1 kwart Rode kool (fijngesneden)
  • 1 kwart Witte kool (fijngesneden)
  • 1 kwart Winterpeen (geschild + in dunnen reepjes)
  • 0.5 Rode ui (gesnipperd)
  • 1 stuk Jalapenopeper (in dunne ringen gesneden)
  • 2 takjes Peterselie
  • 1.5 el Mayonaise
  • 2 el Appelciderazijn
  • 1 el Grove mosterd
  • BBQ of grill
  • Vlees/gehaktmolen met 6-8 mm schijf
  • Friteuse
Bereiding van het recept
Gefrituurde uienringen
Meng de uienringen met de melk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren.

Hamburgers
Zorg dat het vlees goed koud is voordat je de hamburgers gaat maken. Snijd het vlees in grove stukken en maal in de vleesmolen tot grof gehakt.
Vorm met de hand 4 burgers van circa 2 cm. Leg de burgers in de koelkast totdat je ze gaat grillen. Het is belangrijk dat ze goed koud zijn anders vallen ze tijdens het grillen uit elkaar.

Espresso BBQ saus
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook en sjalot circa 2 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren. Blus het geheel af met de espresso, sojasaus, azijn en de ketchup en laat dit in circa 10 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Jalapeño-koolsalade
Verwijder de zaadlijst en snijd de jalapeño in stukjes. Hak de peterselie fijn.
Meng in een kom voor de dressing de mayonaise, azijn en de mosterd. Meng de gesneden ingrediënten door de dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Vervolg gefrituurde uienringen
Verwarm een friteuse naar 180 °C. Verwijder de uienringen uit de melk en schud goed droog. Meng de bloem en cayennepeper en haal ⅓ van de ringen hier doorheen. Klop de overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi de ringen na het frituren met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.

Hamburgers grillen
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt bij het grillrooster. Snijd de brioche broodjes open en toast deze kort op het grillrooster. Bestrooi de hamburgers licht met zout en versgemalen zwarte peper. Grill de burgers kort en heet door deze op het rooster per kant circa 2 minuten te grillen. Snijd de blauwe kaas in plakken. Beleg vier burgers met cheddar en vier burgers met blauwaderkaas en laat de kaas kort smelten.

Opbouw hamburgers
Bouw de burgers door eerst de plakken augurk en de jalapeño-koolsalade op de broodjes te doen. Vervolgens de cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop te plaatsen. Als laatste maak je de burgers af door de krokant gefrituurde uienringen en espresso-BBQ saus op de burgers te doen.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel