Oozy woozy burger

Oozy woozy burger
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 120m
Koken 60m
- 04 May 2021 Sloozy Roozy, Koozy Moozy, Oozy Woozy. Wat het precies betekent, weet niemand. Maar in deze aflevering van BBQSTREET maakt Jord zijn beruchte Oozy Woozy Burger. Een van de beste burgers ter wereld. Met een espresso-barbecuesaus, jalapeño-koolsla en gefrituurde uienringen. En op elk broodje 2 hamburgers. Oh moeders… Geef mij meer van deze Oozy Woozy Burger!!
- 04 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gefrituurde uienringen
  • 2 grote witte uien
  • 400 ml karnemelk
  • 300 gr bloem
  • 2 el cayennepeper
Hamburgers
Espresso bbq saus
Jalepeno-koolsalade
Opbouw hamburgers
  • 4 brioche broodjes
  • 16 plakken augurk
Extra's
  • 1 bbq of grill
  • 1 vleesmolen met 6-8 mm schijf
  • 1 friteuse
  • BBQ of grill
  • Vlees/gehaktmolen met 6-8 mm schijf
  • Friteuse
Bereiding van het recept

Oozy woozy burger

Espresso BBQ saus

Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Doe voor de espresso BBQ saus alle ingrediënten in een klein pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat minimaal 10 minuten sudderen zodat alle smaken goed loskomen. Breng op smaak met zout en peper. 


Gefrituurde uienringen

Snijd de uien in ringen. Meng de uienringen met de melk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Verwarm een friteuse naar 190 °C. Verwijder de uienringen uit de melk en schud goed droog. Meng de bloem en cayennepeper en haal 1/3e van de ringen hier doorheen. Klop de overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi de ringen na het frituren met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.


Jalapeño-koolsalade

Snijd de rode- en de witte kool fijn. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijst en snijd de jalapeño in stukjes. Hak de peterselie fijn.
Meng in een kom voor de dressing de mayonaise, azijn, honing en de mosterd. Meng de gesneden ingrediënten door de dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. 


Hamburgers grillen

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt bij het grillrooster. Snijd de brioche broodjes open en toast deze kort op het grillrooster. Bestrooi de hamburgers licht met zout en versgemalen zwarte peper. Grill de burgers kort en heet door deze op het rooster per kant circa 2 minuten te grillen. Bedek vervolgens vier burgers met cheddar en vier burgers met blauwaderkaas en laat de kaas kort smelten. Bouw vervolgens de burgers door eerst augurkplakken en de jalapeño-koolsalade op de broodjes te doen. Vervolgens de cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop te plaatsen en als laatste maak je de burgers af door de krokant gefrituurde uienringen en espresso-BBQ saus op de burgers te doen. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel