Onglet op zijn Italiaans met pesto en paprikacoulis

Onglet op zijn Italiaans met pesto en paprikacoulis
Recept van Peter de Clercq
Gevorderd
Bereiding 20m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Onglet - Longhaas
  • 1 kg Lonhaas (dun stuk)
  • 200 gr Parmezaan schilfers
  • 500 gr Baby spinazie
  • 100 gr Scamorza (rookkaas)
  • 100 gr Chorizo (plakjes)
Vleeskruiden
  • 100 gr Zeezout
  • 2 el Gedroogde tijm
  • 3 el Zwarte peper
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 el Gedroogde oregano
  • 1 el Uienpoeder
Paprika coulis
  • 4 st Rode puntpaprika's
Pesto
  • 50 gr Basilicum (vers)
  • 25 gr Oregano (vers)
  • 2 tenen Knoflook
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 30 gr Geroosterde pijnboompitten
  • 50 ml Olijfolie
  • Blender / staafmixer met hakmolentje
Bereiding van het recept

Paprika coulis
Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen.
Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze daarna 10 min in gesloten plastic zak. Verwijder de zwarte schil en pureer de gepofte paprika’s fijn in een blender.

Longhaas
Leg het vlees neer op de snijplank en sla plat met de achterkant van een koekenpan. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de vleeskruiden. Bestrooi het vlees hiermee.

Pesto
Snijd de knoflook grof. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de kruiden. Pureer alle ingrediënten met behulp van een staafmixer of in een blender tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Vervolg longhaas
Smeer het vlees in met de zelfgemaakte pesto. Verdeel de parmezaansnippers en de spinazie erover. Rol het vlees op en bindt vast met slagerstouw. Snijd de rol in ronde medaillons. Leg de medaillons op de indirecte zone van de barbecue en laat met gesloten deksel circa 15 minuten garen.

Serveren
Lepel de paprika coulis over de medaillons en leg er een plakje scamorza en chorizo op. Breng op smaak met peper en zout.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Onglet op zijn Italiaans:
Als er in BBQ Street een grillmaster is die weet hoe hij een mooi stukje vlees heerlijk kan vertroetelen, is het onze Vlaamse Peter wel. Gevuld met een zelfgemaakte smeuïge pesto en overgoten met een tongstrelende gepofte paprika coulis is dit een gerecht om je vingers bij af te likken.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel