Oesters gegrild met uiencreme

Oesters gegrild met uiencreme
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 15m
Koken 30m
24Kitchen - 07 June 2022 Zin in een smakelijk sateetje? Peter maakt een heerlijke Zuid-Afrikaanse versie. De grote verrassing in dit recept? De geurige, zelfgemaakte braaikruiden en gedroogde abrikoos. En als je dacht dat je oesters alleen rauw kunt eten, heb je het mis. Ralph legt ze op de grill. En dan krijg je een mega lekker, decadent hapje voor bij de borrel.
24Kitchen - 07 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Topping
  • 70 g pancetta
  • 1 olie om in te frituren
  • 1 velletje kant-en-klaar flammkuchendeeg
Uiencreme
  • 4 uien
  • 50 g eiwit
  • 50 g yoghurt
  • 1 scheutje azijn
  • 0.25 citroen
  • 180 ml neutrale olie
Komkommersap
  • 1 komkommer
  • 1 Granny Smith appel
Gegrilde oesters
  • 12 super verse oesters
  • 1 citroen
  • staafmixer, spuitflesje, juicer, whiskey rookhout
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.


Uiencrème
Gril de uien in de schil rechtstreeks tussen de hete kolen circa 20 minuten tot ze zwart zijn (keer ze hierbij regelmatig). 

Verwijder de schil van de uien en pureer de uien in een keukenmachine. Pureer met de staafmixer in een maatbeker het eiwit, citroensap, yoghurt en de azijn. Giet er dan langzaam de olie bij en pureer tot er een gladde crème ontstaat. Roer hier 3 volle eetlepels gepureerde uien door en doe de crème in een spuitflesje. 

Topping

Gril de pancetta om en om op het rooster van de barbecue. Laat afkoelen en maal dan tot kruimels in het hakmolentje van de staafmixer. 

Verhit ruim olie in een pan en breng deze tot een temperatuur van 180°C. Snijd driehoekjes van het flammkuchendeeg en frituur deze in de olie in circa 1 ½ minuut krokant en goudbruin.

Komkommer-appelsap
Pers in de juicer de komkommer en de appel tot sap. 

Gegrilde oesters

Maak de oesters voorzichtig open en giet het vocht af. Doe een klein blokje whisky rookhout tussen de kolen. Leg een rooster op de barbecue en plaats hierop de oesters. Sluit de deksel en verwarm de oesters circa 1 ½ minuut. Leg de warme oesters op een bord (eventueel in een laagje zeezout) en lepel er een eetlepel komkommer-appelsap over. Spuit er een toefje uiencreme op, strooi er wat pancettakruimels over en leg er tot slot een flammkuchenkrokantje op. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de oesters. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel