Oerhammetjes met honing-mosterdsaus


- 4 stuks oerhammetjes
- 2 stuks knoflook
- 50 ml olijfolie
- 3 eetl sambal
- 4 eetl vloeibare honing
- 4 eetl mayonaise
- 3 eetl mosterd
- 1 eetl witte azijn
- 0.5 tl milde paprikapoeder
- 4 stuks little gems
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk rode peper
- 4 eetl appelciderazijn
- 4 stuks plakken ontbijtspek
- Olijfolie
- Zout + versgemalen peper
- handje walnoten
Pel en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de olie en sambal en smeer er de oerhammetjes mee in. Steek de BBQ aan naar 180 graden en voeg rookhout toe. Zodra het hout rookt leg je de oerhammetjes indirect op de BBQ. Grill ze tot een kern van 60 graden.
Meng voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten door elkaar.
Snijd de little gems in de lengte doormidden en gril de slaatjes op het rooster. Pel en snipper de ui. Pel en hak de rode peper fijn. Meng voor de dressing de ui, rode peper, olijfolie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Garneer de gegrilde little gems met de dressing.
Bak het ontbijtspek uit op de barbecue tot goed knapperig. Hak of stamp fijn en strooi als een crumble over de salade.
Hak of stamp de walnoten grof en strooi over de salade.
