Oerhammetjes met honing-mosterdsaus

Oerhammetjes met honing-mosterdsaus
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 60m
- 14 July 2020 In deze aflevering van BBQ Street maakt Harm-Jan oerhammetjes. Daarbij maakt hij een salade van gegrilde sla met een dressing en bacon-walnotencrumble. Allemaal van de barbecue. Kun jij ook!
- 14 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 4 stuks oerhammetjes
  • 2 stuks knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 3 eetl sambal
  • 4 eetl vloeibare honing
  • 4 eetl mayonaise
  • 3 eetl mosterd
  • 1 eetl witte azijn
  • 0.5 tl milde paprikapoeder
  • 4 stuks little gems
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk rode peper
  • 4 eetl appelciderazijn
  • 4 stuks plakken ontbijtspek
  • Olijfolie
  • Zout + versgemalen peper
  • handje walnoten
Bereiding van het recept

Pel en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de olie en sambal en smeer er de oerhammetjes mee in. Steek de BBQ aan naar 180 graden en voeg rookhout toe. Zodra het hout rookt leg je de oerhammetjes indirect op de BBQ. Grill ze tot een kern van 60 graden.

Meng voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten door elkaar.

Snijd de little gems in de lengte doormidden en gril de slaatjes op het rooster. Pel en snipper de ui. Pel en hak de rode peper fijn. Meng voor de dressing de ui, rode peper, olijfolie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Garneer de gegrilde little gems met de dressing.
Bak het ontbijtspek uit op de barbecue tot goed knapperig. Hak of stamp fijn en strooi als een crumble over de salade.
Hak of stamp de walnoten grof en strooi over de salade.

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel