Mosselen met peterselie, citroen en zwarte peper

Mosselen met peterselie, citroen en zwarte peper
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 15m
Koken 20m
RTL Belgium - 18 June 2022 Mosselen nature met kruidige frieten Je kunt een pan met mosselen op het fornuis zetten maar natuurlijk ook op de barbecue. En dat is precies wat chef Albert in deze aflevering van BBQSTREET gaat doen. Hij maakt moules nature met verrukkelijke kruidige frieten. Eet smakelijk! Moules nature aux frites épicées Vous pouvez mettre une casserole avec des moules sur la cuisinière, mais bien sûr aussi sur le barbecue. Et c'est exactement ce que fera le chef Albert dans cet épisode de BBQSTREET. Il fait des moules naturellement avec de délicieuses frites épicées. Bon appétit!
RTL Belgium - 18 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Ingredienten
  • 1 kg mosselen
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 bakje zeekraal
  • 3 el oljjfolie
  • 1 bosje bladpetereselie
  • 1 tl grove zwarte peper
  • 1 biologische citroen
  • 1 zuurdesem stokbrood of ciabatta brood
  • fijne rasp, grote gietijzeren pan met deksel
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.

Was de mosselen met koud stromend water. Mochten er nu al schelpen open of zelfs kapot zijn, gooi die dan weg. Als je aarzelt of een mossel open of dicht is, tik dan even tegen de schelp. Gaat die dicht? Dan kun je de mossel eten. Blijft hij open? Gooi de mossel dan weg. Laat de gewassen mosselen even uitlekken.

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel met behulp van de mandoline in dunne plakken. Snijd de zeekraal in grove stukken. Scheur de peterselie in stukken.

Voeg de venkel, zeekraal, knoflook, versgemalen peper, olijfolie, mosselen, rasp van de hele citroen en het sap van een halve in de pan. 

Zet de pan op de barbecue. Meng alles goed door en doe de deksel op de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de peterselie en de wijn toe. Laat in totaal tussen de 5-8 minuten koken. De mosselen zijn gaar als de schelp open is gegaan. 

Breng eventueel op smaak met een beetje extra grove zwarte peper.

Serveer het brood erbij.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel