Mosselen met peterselie, citroen en zwarte peper


- 1 kg mosselen
- 2 grote tenen knoflook
- 1 venkel
- 1 bakje zeekraal
- 3 el oljjfolie
- 1 bosje bladpetereselie
- 1 tl grove zwarte peper
- 1 biologische citroen
- 1 zuurdesem stokbrood of ciabatta brood
- fijne rasp, grote gietijzeren pan met deksel
Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.
Was de mosselen met koud stromend water. Mochten er nu al schelpen open of zelfs kapot zijn, gooi die dan weg. Als je aarzelt of een mossel open of dicht is, tik dan even tegen de schelp. Gaat die dicht? Dan kun je de mossel eten. Blijft hij open? Gooi de mossel dan weg. Laat de gewassen mosselen even uitlekken.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel met behulp van de mandoline in dunne plakken. Snijd de zeekraal in grove stukken. Scheur de peterselie in stukken.
Voeg de venkel, zeekraal, knoflook, versgemalen peper, olijfolie, mosselen, rasp van de hele citroen en het sap van een halve in de pan.
Zet de pan op de barbecue. Meng alles goed door en doe de deksel op de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de peterselie en de wijn toe. Laat in totaal tussen de 5-8 minuten koken. De mosselen zijn gaar als de schelp open is gegaan.
Breng eventueel op smaak met een beetje extra grove zwarte peper.
Serveer het brood erbij.
