Recept van Peter de Clercq

Mosselen met citroengras

Beginner
Voorbereiding 10m
Bereiding 15m
Mosselen met citroengras
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Mosselen:
  • 1 kg mosselen
  • 2 stuks rode pepers
  • 5 el rijstolie
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 6 stengels citroengras stengels
  • 3 cm laos (galanga wortel) geraspt
  • 50 ml witte wijn
  • 2 stuks limoenen
  • 2 eetl vissaus
  • 1 bosje basilicum gehakt
  • 1 bosje koriander gehakt
  • Wokpan
  • BBQ
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220 °C is bereikt. Spoel de mosselen goed schoon.

Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.

Verhit voor de saus de rijstolie in een wok. Bak de knoflook, ui en de rode peper circa 2 minuten. Rasp de laos en voeg toe. Blus af met de vissaus en de witte wijn en pers het sap van de limoenen uit boven de pan.

Halveer de citroengrasstengels in de lengte en leg deze samen met de koriander en de basilicum direct op de kolen.

Leg de mosselen erop tot de schelpen open staan. Voeg de mosselen toe aan de saus in de wok en meng goed door.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel