Mosselen met citroengras

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Mosselen met citroengras
- 1 kg Privé: Mosselen Jumbo
- 2 Privé: Rode pepers
- 5 el rijstolie
- 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 Privé: Uien
- 3 cm laos
- 2 el vissaus
- 50 ml witte wijn
- 2 limoenen
- 6 citroengrasstengels
- 1 bosje koriander
- 1 bosje basilicum
Extra's
- 1 bbq
- 1 wok
- Wokpan
- BBQ
Bereiding van het recept
Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220 °C is bereikt. Spoel de mosselen goed schoon.
Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
Verhit voor de saus de rijstolie in een wok. Bak de knoflook, ui en de rode peper circa 2 minuten. Rasp de laos en voeg toe. Blus af met de vissaus en de witte wijn en pers het sap van de limoenen uit boven de pan.
Halveer de citroengrasstengels in de lengte en leg deze samen met de koriander en de basilicum direct op de kolen.
Leg de mosselen erop tot de schelpen open staan. Voeg de mosselen toe aan de saus in de wok en meng goed door.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten