Mosselen met citroengras

Mosselen met citroengras
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 10m
Koken 15m
- 04 June 2021 Barbecueën onder water is een flinke uitdaging. Je kolen branden daar niet zo lekker. Toch gaat Peter je laten zien hoe je de smaken van de zee naar je barbecue krijgt. In deze aflevering van BBQSTREET maakt hij makreel in bananenblad, mosselen met limoengras en Bloody Mary oesters. Allemaal van de barbecue. Dus met droge voeten…
- 04 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Mosselen met citroengras
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 wok
  • Wokpan
  • BBQ
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220 °C is bereikt. Spoel de mosselen goed schoon.

Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.

Verhit voor de saus de rijstolie in een wok. Bak de knoflook, ui en de rode peper circa 2 minuten. Rasp de laos en voeg toe. Blus af met de vissaus en de witte wijn en pers het sap van de limoenen uit boven de pan.

Halveer de citroengrasstengels in de lengte en leg deze samen met de koriander en de basilicum direct op de kolen.

Leg de mosselen erop tot de schelpen open staan. Voeg de mosselen toe aan de saus in de wok en meng goed door.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel