Mixed vegetables op een churrasco spies


- 500 gr Privé: Kalfs picanha
- 500 gr Privé: Ribeye steak
- 500 gr Privé: Entrecote
- 75 gr Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 el azijn
- 100 ml olijfolie
- 1 bbq
- 1 kernthermometer
- 1 aantal churrasco spiezen
- 1 siliconen kwastje
- Houtskool of Gas BBQ
- Churrasco spiesen
- Foodprocessor of staafmixer
Mixed vegetables
Stook je BBQ op tot 180-200°C.
Groentespiesen:
Snijd de courgette overdwars doormidden vervolgens in grove stukken. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de maïskolf in drie stukken. Snijd de paprika in vier grote stukken. Rijg de courgette, de paprika, de maïs en de aubergine om en om aan de Churrasco spies en herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn. Rooster de spiesen direct boven het vuur voor ongeveer 10 minuten.
Chimichurri:
Hak de peterselie en snijd knoflook fijn. Snipper de ui. Voeg de ui, water, oregano, zout, chipotle flakes en de zwarte peper toe. Doe dit alles in de keukenmachine en gebruik de pulseknop tot alles zout goed is opgenomen. Voeg de olie aan toe. Meng niet te lang want de chimichurri mag lekker grof zijn qua structuur. Voor een klein zuurtje zou je er nog een klein scheutje azijn aan de chimichurri kunnen toevoegen.
