Mixed vegetables op een churrasco spies

Mixed vegetables op een churrasco spies
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 15m
Koken 20m
- 30 April 2021 Harm-Jan is gek op Afrika. Maar in deze aflevering van BBQSTREET steekt hij de grote plas over naar Zuid-Amerika. Voor de churrasco. Een immense spies waar hij niet 1, niet 2 maar zelfs 3 verschillende soorten vlees aan rijgt. En uiteraard maakt hij ook een groentevariant. Nét zo lekker, van de barbecue!
- 30 April 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Churrasco spier
Grill olie
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 kernthermometer
  • 1 aantal churrasco spiezen
  • 1 siliconen kwastje
  • Houtskool of Gas BBQ
  • Churrasco spiesen
  • Foodprocessor of staafmixer
Bereiding van het recept

Mixed vegetables

Stook je BBQ op tot 180-200°C.

Groentespiesen:
Snijd de courgette overdwars doormidden vervolgens in grove stukken. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de maïskolf in drie stukken. Snijd de paprika in vier grote stukken. Rijg de courgette, de paprika, de maïs en de aubergine om en om aan de Churrasco spies en herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn. Rooster de spiesen direct boven het vuur voor ongeveer 10 minuten.

Chimichurri:
Hak de peterselie en snijd knoflook fijn. Snipper de ui. Voeg de ui, water, oregano, zout, chipotle flakes en de zwarte peper toe. Doe dit alles in de keukenmachine en gebruik de pulseknop tot alles zout goed is opgenomen. Voeg de olie aan toe. Meng niet te lang want de chimichurri mag lekker grof zijn qua structuur. Voor een klein zuurtje zou je er nog een klein scheutje azijn aan de chimichurri kunnen toevoegen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel