Mixed grill Churrasco spies


- 500 gr Privé: Kalfs picanha
- 500 gr Privé: Ribeye steak
- 500 gr Privé: Entrecote
- 75 gr Privé: Knoflookbolletje
- 1 el azijn
- 100 ml olijfolie
- 1 bbq
- 1 ThermaStick pocket
- 1 churrasco spiezen
- 1 siliconen kwastje
- Gas of Houtskool BBQ
- Kernthermometer
- Churrasco spiesen
- Siliconen kwastje
Mixed grill
Grill olie
Pureer de knoflook samen met de azijn en 50 ml olijfolie ongeveer 10-15 seconden in een blender. Voeg vervolgens de andere helft van de olie langzaam toe en goed door. Zet de grill olie in een afgesloten pot in de koelkast tot gebruik. Je kunt de grill olie eventueel al een dag van tevoren maken.
Churrasco spies
Stook je BBQ op tot 180-200 °C. Snijd de Picanha, RibEye en Entrecôte vervolgens tegen de draad in stukken van rond de 7 cm lang en 4 cm breed en ongeveer 2,5 cm dik.
Rijg de verschillende vleessoorten om en om in het midden aan de spies.
Grill de spies circa 7 minuten aan één kant. Smeer de spies in met de grill olie en draai de spies om en grill nog zo’n 5 á 8 minuten (afhankelijk van de gewenste gaarheid en de warmte van je BBQ tot een kerntemperatuur van ongeveer 53°C).
