Mixed grill Churrasco spies

Mixed grill Churrasco spies
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 25m
Koken 20m
- 30 April 2021 Harm-Jan is gek op Afrika. Maar in deze aflevering van BBQSTREET steekt hij de grote plas over naar Zuid-Amerika. Voor de churrasco. Een immense spies waar hij niet 1, niet 2 maar zelfs 3 verschillende soorten vlees aan rijgt. En uiteraard maakt hij ook een groentevariant. Nét zo lekker, van de barbecue!
- 30 April 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Churrasco spies
Grill olie
Extra's
  • Gas of Houtskool BBQ
  • Kernthermometer
  • Churrasco spiesen
  • Siliconen kwastje
Bereiding van het recept

Mixed grill

Grill olie

Pureer de knoflook samen met de azijn en 50 ml olijfolie ongeveer 10-15 seconden in een blender. Voeg vervolgens de andere helft van de olie langzaam toe en goed door. Zet de grill olie in een afgesloten pot in de koelkast tot gebruik. Je kunt de grill olie eventueel al een dag van tevoren maken. 

Churrasco spies

Stook je BBQ op tot 180-200 °C. Snijd de Picanha, RibEye en Entrecôte vervolgens tegen de draad in stukken van rond de 7 cm lang en 4 cm breed en ongeveer 2,5 cm dik.
Rijg de verschillende vleessoorten om en om in het midden aan de spies.
Grill de spies circa 7 minuten aan één kant. Smeer de spies in met de grill olie en draai de spies om en grill nog zo’n 5 á 8 minuten (afhankelijk van de gewenste gaarheid en de warmte van je BBQ tot een kerntemperatuur van ongeveer 53°C).

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel