Mergpijpjes en aardappelsalade met gerookte eieren

Mergpijpjes en aardappelsalade met gerookte eieren
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 35m
24Kitchen - 09 June 2022 Je kunt ze eten bij de thee of koffie. Maar de mergpijpjes waar Peter mee aan de slag gaat, gaan in de soep of op de barbecue. Hartige gebakjes die je zeker vaker gaat maken. En Ralph gaat voor een Turkse touch met zijn heerlijke dolma’s. Wat dat zijn zie je in deze aflevering van BBQSTREET.
24Kitchen - 09 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Mergpijpje
  • 4 tenen knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 4 takjes basilicum
  • 250 g zachte boerenboter
  • 3 el panko
  • 4 mergpijpjes, in de lengte doorgezaagd
  • 2 tl barbecuekruiden
  • 2 tomaten
  • 2 plakken gerookt spek
Aardappelsalade met gerookte eieren
  • 8 eieren
  • 8 aardappels
  • 3 uien
  • 2 takjes dragon
  • 2 el mosterd
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 1 el mosterdzaad
Groente kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • in water geweekte wijnvat snippers, rookschaafsel, vuurkruiden
Bereiding van het recept

Mergpijpjes

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.

Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en de basilicum fijn. 

Meng de boter met de knoflook, peterselie, de helft van de basilicum en de panko. Strooi de barbecuekruiden over de mergpijpjes en verdeel de boter erover. 

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd het spek in kleine reepjes. Meng de tomatenblokjes en de rest van de basilicum. Verdeel het mengsel over de mergpijpjes.

Leg de mergpijpjes op het rooster van barbecue en gril ze circa 15 minuten met gesloten deksel. 

Strooi af en toe wat wijnvat snippers in de kolen.

Aardappelsalade met gerookte eieren

Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Leg de eieren op het rooster van de bbq. Strooi twee handen rookschaafsel op de kolen en een handje vuurkruiden en laat de eieren roken.

Leg de aardappelen en uien tussen de houtskool goed tot ze zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen zodat je ze kunt pellen. 

Snijd de dragon fijn. Meng ondertussen de mosterd, mayonaise, azijn, mosterdzaad en de dragon tot een sausje. Kruid met peper en zout of groentekruiden. 

Snijd de aardappelen en uien in stukken en meng met de saus. Hak de gerookte eieren en verdeel deze over de aardappelsalade. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel