Mergpijpjes en aardappelsalade met gerookte eieren


- 4 tenen knoflook
- 0.5 bosje bladpeterselie
- 4 takjes basilicum
- 250 g zachte boerenboter
- 3 el panko
- 4 mergpijpjes, in de lengte doorgezaagd
- 2 tl barbecuekruiden
- 2 tomaten
- 2 plakken gerookt spek
- 8 eieren
- 8 aardappels
- 3 uien
- 2 takjes dragon
- 2 el mosterd
- 100 ml rodewijnazijn
- 1 el mosterdzaad
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde marjolein
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- in water geweekte wijnvat snippers, rookschaafsel, vuurkruiden
Mergpijpjes
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en de basilicum fijn.
Meng de boter met de knoflook, peterselie, de helft van de basilicum en de panko. Strooi de barbecuekruiden over de mergpijpjes en verdeel de boter erover.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd het spek in kleine reepjes. Meng de tomatenblokjes en de rest van de basilicum. Verdeel het mengsel over de mergpijpjes.
Leg de mergpijpjes op het rooster van barbecue en gril ze circa 15 minuten met gesloten deksel.
Strooi af en toe wat wijnvat snippers in de kolen.
Aardappelsalade met gerookte eieren
Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Leg de eieren op het rooster van de bbq. Strooi twee handen rookschaafsel op de kolen en een handje vuurkruiden en laat de eieren roken.
Leg de aardappelen en uien tussen de houtskool goed tot ze zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen zodat je ze kunt pellen.
Snijd de dragon fijn. Meng ondertussen de mosterd, mayonaise, azijn, mosterdzaad en de dragon tot een sausje. Kruid met peper en zout of groentekruiden.
Snijd de aardappelen en uien in stukken en meng met de saus. Hak de gerookte eieren en verdeel deze over de aardappelsalade.
