Marokkaanse kip met gegrilde groenten


- 150 ml olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 Privé: Courgette groen
- 2 puntpaprikas
- 2 el citroenpeper
- 1 tl knoflookgranulaat
- 1 tl chilipoeder
- 3 el ras el hanout
- 1 Privé: Hele kip 1ster Beter Leven gegaard
- 1 citroen
- 1 Privé: Knoflookbolletje
- 4 el zwarte olijven zonder pit
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes salie
- 1 bbq met deksel
- 1 braadslee
- BBQ met deksel
- braadslee
Marokkaanse kip
Bereid een houtskool bbq voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.
Gemarineerde groenten:
Meng voor de marinade de olijfolie met de specerijen. Marineer de groenten in de marinade. Laat de groenten even marineren.
Rub:
Meng de ingrediënten voor de rub.
Vulling:
Vul de kip met een halve citroen, knoflook, olijven, kruiden en sluit af met de andere helft van de citroen. Wrijf de kip in met de rub.
Kip + groenten grillen:
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de braadslee en leg vervolgens de kip erin. Plaats de braadslee op het rooster van de bbq, sluit de deksel en laat de kip circa 45 minuten garen. De kip is gaar als de kerntemperatuur 85 °C bereikt is.
Grill de groenten om en om kort op de BBQ.
