Marokkaanse kip met gegrilde groenten

Marokkaanse kip met gegrilde groenten
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 25m
Koken 45m
- 14 May 2021 Potjekos, potjekos? Zit er bij Harm-Jan een steekjelos? Potjekos is Zuid-Afrikaans voor “een waanzinnig lekker gerecht gemaakt door Harm-Jan in BBQSTREET”. Harm-Jan laat zien hoe je voor de potjekos het vlees tegen de rand van de pan bakt. Klinkt gek? Is het ook! Maar wel lekker. En hij maakt Marokkaanse kip. Dus het zuiden en het noorden van Afrika worden goed bediend, deze aflevering.
- 14 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gemarineerde groenten
Rub
  • 2 el citroenpeper
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl chilipoeder
  • 3 el ras el hanout
Vulling
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 1 braadslee
  • BBQ met deksel
  • braadslee
Bereiding van het recept

Marokkaanse kip

Bereid een houtskool bbq voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.

Gemarineerde groenten:
Meng voor de marinade de olijfolie met de specerijen. Marineer de groenten in de marinade. Laat de groenten even marineren.

Rub:
Meng de ingrediënten voor de rub.

Vulling:
Vul de kip met een halve citroen, knoflook, olijven, kruiden en sluit af met de andere helft van de citroen. Wrijf de kip in met de rub.

Kip + groenten grillen:
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de braadslee en leg vervolgens de kip erin. Plaats de braadslee op het rooster van de bbq, sluit de deksel en laat de kip circa 45 minuten garen. De kip is gaar als de kerntemperatuur 85 °C bereikt is.

Grill de groenten om en om kort op de BBQ.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel