Makreel in bananenblad

Makreel in bananenblad
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 5m
Koken 15m
- 04 June 2021 Barbecueën onder water is een flinke uitdaging. Je kolen branden daar niet zo lekker. Toch gaat Peter je laten zien hoe je de smaken van de zee naar je barbecue krijgt. In deze aflevering van BBQSTREET maakt hij makreel in bananenblad, mosselen met limoengras en Bloody Mary oesters. Allemaal van de barbecue. Dus met droge voeten…
- 04 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Makreel in bananenblad
Extra's
  • 1 houtskool bbq
  • 1 blender/hakmolentje/staafmixer
  • 1 pakje sateprikkers
  • Houtskool BBQ
  • Blender / staafmixer
  • cocktail prikkers
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

Maak de makrelen goed schoon en spoel ze in koud water. Dep goed droog.

Pureer de knoflook, koriander, rijstolie in een blender of in het hakmolentje van de staafmixer tot een grove pasta. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Snijd 4 limoenen in plakjes. Vul de buikholte op met de knoflookpasta en de plakjes limoen.

Wikkel de vis in het bananenblad en zet eventueel vast met een sateprikker. Leg het pakket rechtstreeks in de kolen. Gaar circa 15 minuten.

Leg de overgebleven 2 limoenen in de houtskool tot ze zacht zijn en een wat geblakerde schil hebben. Halveer de limoenen en pers het sap over de makreel.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel