Recept van Peter de Clercq

Makreel in bananenblad

Advanced
Voorbereiding 5m
Bereiding 15m
Makreel in bananenblad
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Makrelen:
  • 2 stuks grote makrelen
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 bos verse koriander
  • 2 eetl rijstolie
  • peper en zout
  • 6 stuks limoenen
  • 4 stuks bananen bladeren
  • Houtskool BBQ
  • Blender / staafmixer
  • cocktail prikkers
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

Maak de makrelen goed schoon en spoel ze in koud water. Dep goed droog.

Pureer de knoflook, koriander, rijstolie in een blender of in het hakmolentje van de staafmixer tot een grove pasta. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Snijd 4 limoenen in plakjes. Vul de buikholte op met de knoflookpasta en de plakjes limoen.

Wikkel de vis in het bananenblad en zet eventueel vast met een sateprikker. Leg het pakket rechtstreeks in de kolen. Gaar circa 15 minuten.

Leg de overgebleven 2 limoenen in de houtskool tot ze zacht zijn en een wat geblakerde schil hebben. Halveer de limoenen en pers het sap over de makreel.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel