Makreel in bananenblad

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Makreel in bananenblad
- 2 grote Privé: Makreel, heel
- 10 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 bos verse koriander
- 2 el rijstolie
- 6 limoenen
- 4 bananenbladeren
Extra's
- 1 houtskool bbq
- 1 blender/hakmolentje/staafmixer
- 1 pakje sateprikkers
- Houtskool BBQ
- Blender / staafmixer
- cocktail prikkers
Bereiding van het recept
Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Maak de makrelen goed schoon en spoel ze in koud water. Dep goed droog.
Pureer de knoflook, koriander, rijstolie in een blender of in het hakmolentje van de staafmixer tot een grove pasta. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd 4 limoenen in plakjes. Vul de buikholte op met de knoflookpasta en de plakjes limoen.
Wikkel de vis in het bananenblad en zet eventueel vast met een sateprikker. Leg het pakket rechtstreeks in de kolen. Gaar circa 15 minuten.
Leg de overgebleven 2 limoenen in de houtskool tot ze zacht zijn en een wat geblakerde schil hebben. Halveer de limoenen en pers het sap over de makreel.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten