Makkelijke kipsaté

Makkelijke kipsaté
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 10m
24Kitchen - 10 May 2021 In deze aflevering van BBQSTREET gaat Peter op de Aziatische tour. Een pakketje van bananenbladeren met daarin roodbaars en een currypasta. En, onmisbaar bij elke barbecue, kipsate! Met een Aziatische marinade met kokosmelk, sojasaus en gember. Niet normaal lekker en allemaal van de barbecue.
24Kitchen - 10 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade
Kipsate
  • 1 kg Kipfilet
  • 8 cm gember
Extra's
  • 1 bbq voor direct grillen
  • 1 aantal bamboestokjes
  • 1 blender, staafmixer of hakmolentje
  • blender / staafmixer
  • bbq
  • hakmolentje
Bereiding van het recept

Doe alles in een blender en mix tot een marinade. Snijd de kip in reepjes en meng door de marinade. Laat circa 24 uur marineren.

Stook de barbecue op tot een temperatuur van 220 graden. Rijg de kip aan bamboestokjes. Leg wat schijfjes verse gember in de houtskool voor het aroma. Grill de kip circa 5 min boven hete houtskool.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel