Makkelijke kipsaté

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade
- 5 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 3 Privé: Banaansjalotten
- 1 bosje koriander
- 2 cm Privé: Gemberwortel
- 1 el komijnpoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 el kurkuma
- 3 el sojasaus
- 4 el slaolie
- 500 ml kokosmelk
- 2 el palmsuiker
Kipsate
- 1 kg Kipfilet
- 8 cm gember
Extra's
- 1 bbq voor direct grillen
- 1 aantal bamboestokjes
- 1 blender, staafmixer of hakmolentje
- blender / staafmixer
- bbq
- hakmolentje
Bereiding van het recept
Doe alles in een blender en mix tot een marinade. Snijd de kip in reepjes en meng door de marinade. Laat circa 24 uur marineren.
Stook de barbecue op tot een temperatuur van 220 graden. Rijg de kip aan bamboestokjes. Leg wat schijfjes verse gember in de houtskool voor het aroma. Grill de kip circa 5 min boven hete houtskool.
Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten