Maïskolven met chili- knolselderijcrème

Maïskolven met chili- knolselderijcrème
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
- 22 June 2021 Een kopje thee past niet perse bij een barbecue. Dus gooi het water weg, en droog die theeblaadjes! Peter laat je zien hoe je kipfilet kan roken op een bed van gedroogde theeblaadjes. Niet normaal lekker. En hij maakt een creme van knolselderij. Culinaire hoogstandjes dus, in deze aflevering van BBQSTREET.
- 22 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Maïskolven met chili-knolselderijcrème
  • 80 gr zwarte quinoa
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 rode chilipeper
  • 1 l melk
  • 50 gr gedroogd hooi
  • 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 1 Privé: Knolselderij
  • 1 snufje peper uit de molen
  • 1 snufje fleur de sel
  • 4 Privé: Maiskolf
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el honing
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 zeste van citroen
  • Bbq met deksel
  • Blender of staafmixer
Bereiding van het recept

Knolselderijcreme:
Kook de quinoa gaar in de bouillon. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.

Breng de melk samen met het hooi en de knoflook aan de kook. Leg de knolselderij stukken in de hooimelk en zorg ervoor dat ze helemaal onderstaan. Kook 10 à 15 minuten tot de knolselder gaar is. Doe de knolselder in een blender samen met 5 eetlepels van de hooimelk en mix tot je een gladde crème krijgt. Voeg eventueel nog extra hooimelk toe. Breng op smaak met peper en fleur de sel.

Maiskolven:
Snijd de maïskolven in de lengte in zes stukken. Wrijf ze met een keuken borstel in met de zonnebloemolie. Leg ze op de grill en rooster 15 minuten. Draai halverwege even om. Haal van het vuur en bestrijk met de honing. Leg nog 5 minuten op de grill om de mais mooi te laten karamelliseren.

Verdeel de quinoa en de maïskolven over vier borden. Dresseer er de crème van knolselderij bij. Werk af met chilipeper, sesamzaadjes, tijm en zeste van citroen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel