Maïskolven met chili- knolselderijcrème


- 80 gr zwarte quinoa
- 500 ml groentebouillon
- 1 rode chilipeper
- 1 l melk
- 50 gr gedroogd hooi
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 Privé: Knolselderij
- 1 snufje peper uit de molen
- 1 snufje fleur de sel
- 4 Privé: Maiskolf
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el honing
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 zeste van citroen
- Bbq met deksel
- Blender of staafmixer
Knolselderijcreme:
Kook de quinoa gaar in de bouillon. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.
Breng de melk samen met het hooi en de knoflook aan de kook. Leg de knolselderij stukken in de hooimelk en zorg ervoor dat ze helemaal onderstaan. Kook 10 à 15 minuten tot de knolselder gaar is. Doe de knolselder in een blender samen met 5 eetlepels van de hooimelk en mix tot je een gladde crème krijgt. Voeg eventueel nog extra hooimelk toe. Breng op smaak met peper en fleur de sel.
Maiskolven:
Snijd de maïskolven in de lengte in zes stukken. Wrijf ze met een keuken borstel in met de zonnebloemolie. Leg ze op de grill en rooster 15 minuten. Draai halverwege even om. Haal van het vuur en bestrijk met de honing. Leg nog 5 minuten op de grill om de mais mooi te laten karamelliseren.
Verdeel de quinoa en de maïskolven over vier borden. Dresseer er de crème van knolselderij bij. Werk af met chilipeper, sesamzaadjes, tijm en zeste van citroen.
