Recept van Peter de Clercq

Maïskolven met chili- knolselderijcrème

Beginner
Voorbereiding 60m
Bereiding 30m
Maïskolven met chili- knolselderijcrème
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Knolselderijcreme:
  • 80 gr zwarte quinoa
  • 500 ml groente bouillon
  • 1 stuk rode peper
  • 1 liter melk
  • 50 gr gedroogd hooi (dierenspeciaalzaak)
  • 1 teen knoflook, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 stuk knolselderij, gewassen en in grave stukken gesneden
  • peper uit de molen
  • fleur de sel
  • Maiskolven:
  • 4 stuks maiskolven
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetl gedroogde tijm
  • 1 eetl verse tijmblaadjes
  • 1 stuk zest van de citroen
  • Bbq met deksel
  • Blender of staafmixer
Bereiding van het recept

Knolselderijcreme:
Kook de quinoa gaar in de bouillon. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.

Breng de melk samen met het hooi en de knoflook aan de kook. Leg de knolselderij stukken in de hooimelk en zorg ervoor dat ze helemaal onderstaan. Kook 10 à 15 minuten tot de knolselder gaar is. Doe de knolselder in een blender samen met 5 eetlepels van de hooimelk en mix tot je een gladde crème krijgt. Voeg eventueel nog extra hooimelk toe. Breng op smaak met peper en fleur de sel.

Maiskolven:
Snijd de maïskolven in de lengte in zes stukken. Wrijf ze met een keuken borstel in met de zonnebloemolie. Leg ze op de grill en rooster 15 minuten. Draai halverwege even om. Haal van het vuur en bestrijk met de honing. Leg nog 5 minuten op de grill om de mais mooi te laten karamelliseren.

Verdeel de quinoa en de maïskolven over vier borden. Dresseer er de crème van knolselderij bij. Werk af met chilipeper, sesamzaadjes, tijm en zeste van citroen.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel